Με ισχυρή ώθηση από το δίδυμο των Aegean και Πειραιώς παίρνει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όχι μόνο περνά με φόρα πάνω από τις 1.400 μονάδες, αλλά έχει και την συντριπτική πλειονότητα των τίτλων του σε θετικά εδάφη.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,65% στις 1.415,61 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 45 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 9,2 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 1,83% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.440,74 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 1,06% στις 1.203,95 μονάδες.

Έδειξε σοβαρότητα…

Αν και πιέστηκε αρκετά, το ΧΑ επιβεβαιώνει σήμερα με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι δεν θα αφήσει τους επίδοξους αγοραστές να πετύχουν πολύ χαμηλότερες τιμές, αφήνοντας μόνο ένα μικρό παράθυρο ευκαιρίας. Ένα χρονικό πλαίσιο μόνο δύο ημερών την προηγούμενη εβδομάδα ήταν αρκετό για να πυροδοτηθεί η αντίδραση, η οποία πλέον παίρνει διαστάσεις προκαλώντας πολλά χαρτοφυλάκια να «κυνηγήσουν» τις τιμές.

Τεχνικά, και όπως κινείται η αγορά μέσα στο πλάγιο πτωτικό κανάλι, η Fast Finance εκτιμά ότι οι πιθανότητες πλέον να σπάσει ανοδικά είναι μεγαλύτερες από το να δούμε τουλάχιστον σε αυτή την φάση χαμηλότερα χαμηλά. Φυσικά αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε μία κίνηση προς τις 1.310 μονάδες έχει όλες τις πιθανότητες, αλλά η ζώνη των 1.420-1.426 μονάδων είναι και το μεγάλο make or break, μιας και εκεί είναι μαζεμένες οι κύριες αντιστάσεις. Αν τα καταφέρει τότε μπορεί να δούμε μία κίνηση στην ζώνη των 1.500 μονάδων.

Σε επίπεδο FTSE 25, τα νούμερα ακολουθούνται by the book και δίνουν αντίστοιχα αντιθετικές κινήσεις. Το ανοδικό κανάλι στην ζώνη των 3.300 μονάδων άντεξε σαν στήριξη, ενώ σήμερα κατοχυρώνει με μεγάλη ευκολία την κοντινή σημαντική αντίσταση των 3.390 μονάδων. Η σημερινή κατοχύρωση μας φέρνει στη ζώνη των 4.450 – 4.460 μονάδων, ενώ ο τραπεζικός προσπαθεί να διαπεράσει τη ζώνη των 1.200 μονάδων, ώστε να ανοίξει το δρόμο προς τις 1.240 μονάδες.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Πειραιώς και Aegean ξεχωρίζουν με το +2,80% και +2,89% που καταγράφουν, ενώ λίγο πάνω από το +2% είναι και οι Eurobank, ΕΛΧΑ, Τιτάν, Ελλάκτωρ, ΟΤΕ και Coca Cola. Άνω του 1% είναι τα κέρδη σε Jumbo, Μυτιληναίο, Quest, Motor Oil, Alpha Bank, ΔΕΗ, Εθνική, Λάμδα, ΟΠΑΠ και ΓΕΚ Τέρνα.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Cenergy, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχάλκο και ΕΥΔΑΠ, ενώ ο Σαράντης χάνει 0,17%. Στο -4,72% παραμένει η Autohellas, λόγω αποκοπής μερίσματος 0,7 ευρώ ανά μετοχή ή καθαρό 0,665 ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες