Ανήκοντας πλέον στους «δισεκατομμυριούχους», καθώς ο τζίρος της Μασούτης έσπασε το φράγμα του 1 δισ. ευρώ το 2023, ο Γιάννης Μασούτης μπαίνει δυναμικά και διακριτά και στην αγορά του real estate.

Μέσω της εταιρείας Γαλαξίας Διαχείριση Ακινήτων και Κατασκευών Α.Ε., πρώην Δήμητρα Μάρκετ Γαλαξίας, με την οποία «μπήκε» στην Κέρκυρα εξαγοράζοντας 18 καταστήματα στο πλαίσιο της συμφωνίας με τον ΣΥΝΚΑ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της 5ης μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ της χώρας εισέρχεται και στον κλάδο της απόκτησης, οικοδόμησης, εκμετάλλευσης, διαχείρισης, ανάπτυξης και πώλησης ακινήτων, οικιστικών και μη οικιστικών.

Μασούτης: Δίνουμε έμφαση στις ανταγωνιστικές τιμές

«Ο όμιλος Μασούτης έχει περίπου 100 ακίνητα αξίας πάνω 250 εκατ. ευρώ. Θέλαμε να κάνουμε μια εταιρεία ακινήτων έτσι διατηρήσαμε την εταιρεία «Δήμητρα Μάρκετ» η οποία έχει αρκετά ακίνητα στην Κέρκυρα και θα εντάξουμε και κάποια ιδιόκτητα καταστήματα της Μασούτης. Αυτό δεν σημαίνει ότι η εμπορική εταιρεία (σ.σ. η αλυσίδα Μασούτης) θα μείνει χωρίς ακίνητη περιουσία. Θα εξακολουθήσει να κατέχει το κτίριο των κεντρικών γραφείων, τους αποθηκευτικούς χώρους στο Καβαλάρι και ορισμένα καταστήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Γιάννης Μασούτης στο περιθώριο των εγκαινίων του μεγαλύτερου καταστήματος της αλυσίδας στην Κέρκυρα και δεύτερο μεγαλύτερο σε όλο το νησί. Πρόκειται για ανακαινισμένο κατάστημα με ωφέλιμο χώρο 1.600 τ.μ., στο 1ο χλμ. Εθνικής Οδού Λευκίμμης Κέρκυρας.

Με την Κέρκυρα να συμβάλλει κατά 50 εκατ. ευρώ στον συνολικό τζίρο του ομίλου, η Μασούτης έχει γίνει leader στο λιανικό εμπόριο τροφίμων του νησιού. Μάλιστα ακριβώς απέναντι από το ανακαινισμένο κατάστημα θα ανοίξει το επόμενο διάστημα και cash & carry Μασούτης.

Επόμενος σταθμός όσον αφορά το Ιόνιο είναι η Λευκάδα όπου έχουν αγοραστεί δύο οικόπεδα, ενώ στο αναπτυξιακό πλάνο της αλυσίδας είναι η επέκταση σε όλες τις περιοχές που έχουν αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον. Άλλωστε η περιφερειακή ανάπτυξη βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής της είτε μέσω οργανικής επέκτασης είτε μέσω εξαγορών.

Το 2023 η Μασούτης έσπασε για πρώτη φορά το φράγμα του 1 δισ. τζίρο, έναντι 924 εκατ. ευρώ το 2022, έχοντας ρυθμό ανάπτυξης 16%, ενώ για εφέτος «τρέχει» με 7,5%.

Επενδύσεις 25 εκατ. ευρώ εφέτος στο δίκτυο

Το πλάνο της οργανικής ανάπτυξης της Δ. Μασούτης για το 2024 περιλαμβάνει το άνοιγμα 3 νέων καταστημάτων εκ των οποίων τα 2 στην Αττική και ένα στη Χαλκίδα.

Ειδικότερα στην Αττική, σύμφωνα με τη διοίκηση της αλυσίδας, πριν το τέλος του χρόνου αναμένεται να λειτουργήσει στις Τρεις Γέφυρες το δεύτερο Grand Μασούτης (σ.σ. έχει προηγηθεί το μεγάλο κατάστημα της αλυσίδας στη Γλυφάδα, οι επιδόσεις του οποίου είναι ικανοποιητικές, σύμφωνα με τον κο Μασούτη).

Το νέο κατάστημα θα αναπτύσσεται σε ένα επίπεδο περίπου 2.000 τ.μ., ενώ παράλληλα θα κατασκευαστούν και δύο δίδυμες 9όροφες πολυκατοικίες ακριβώς από πάνω, οι οποίες θα φιλοξενήσουν 110 διαμερίσματα διαφορετικών εμβαδών. Το συγκρότημα θα διαθέτει και δύο υπόγειους χώρους στάθμευσης, έναν για το κατάστημα και έναν για τους κατοίκους των δύο οικιστικών συγκροτημάτων.

Στο οικόπεδο των 5 στρεμμάτων στο οποίο θα υλοποιηθεί η συγκεκριμένη ανάπτυξη θα κατασκευαστεί και πρατήριο βενζίνης, το πρώτο της Μασούτης στην Αττική, καθώς ήδη η επιχείρηση διατηρεί στην ιδιοκτησία της πρατήρια καυσίμων στη Βόρεια Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο real estate project της Μασούτης αποτελεί τη σημαντικότερη έως τώρα επένδυση της εταιρείας στην Αττική, καθώς αναμένεται να ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ, αλλά και το μεγαλύτερο project που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Δήμο Αθηναίων αυτή την περίοδο.

Για την ανέγερση των κατοικιών, που θα ακολουθήσει εκείνη του καταστήματος, αυτή την περίοδο κατά τον γενικό διευθυντή της αλυσίδας, κο Θεόδωρο Γεροστεργιούδη, εξετάζονται προσφορές από κατασκευαστές και developers προκειμένου να επιλεγεί η βέλτιστη πρόταση από την οποία θα εξαρτηθεί και ο τρόπος διάθεσης των σπιτιών (πώληση ή ενοικίαση).

Το δεύτερο νέο κατάστημα Μασούτης, αλλά μικρότερου μεγέθους, θα ανοίξει στη Νέα Σμύρνη, στο ακίνητο όπου λειτουργούσε μέχρι πέρσι το γνωστό ιταλικό εστιατόριο «Cavaliere», που καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά.

Νέο κατάστημα πρόκειται να ανοίξει η αλυσίδα και στη Χαλκίδα, σε ακίνητο που στέγαζε παλιότερα κινηματογράφο. «Πρέπει να είμαστε εφευρετικοί» σημείωσε με νόημα ο κος Γεροστεργιούδης, σχολιάζοντας την έλλειψη προσφοράς σε κατάλληλα ακίνητα για να φιλοξενήσουν σάλες σούπερ μάρκετ.

Επιπρόσθετα μέσα στο 2024, θα πραγματοποιηθεί ανακαίνιση 15 καταστημάτων, από τα οποία 12 στην περιφέρεια και 3 στην Αθήνα.Μέχρι σήμερα από τις αρχές του χρόνου έχουν ανακαινιστεί 5 καταστήματα: ένα στην Σαντορίνη, 2 στην Κέρκυρα, ένα στην Μήλο και ένα στα Τρίκαλα.

Είσοδος στο franchise με το brand Μασούτης

Σύμφωνα με τον κο Γεροστεργιούδη, η εταιρεία εξετάζει την ανάπτυξη δικτύου franchise, με στόχο να επεκτείνει το δίκτυο της σε περιοχές που είναι δύσκολες για μια μεγάλη αλυσίδα να επεκταθεί. Τα μεγέθη των καταστημάτων που την ενδιαφέρουν είναι μεταξύ 400 και 600 τ.μ.

Υπενθυμίζεται ότι η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα διατηρεί ευέλικτη εμπορική συνεργασία με 180 μικρά καταστήματα πανελλαδικά υπό την επωνυμία Express Market.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις