Αμείωτη κράτησε και σήμερα την ανοδική του φόρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αφού έριξε με χαρακτηριστική ευκολία το «κάστρο» της αντίστασης των 1.420 – 1.426 μονάδων, έχοντας ισχυρή ώθηση τόσο από τα ιστορικά υψηλά του Τιτάνα, αλλά και των τραπεζών, έκανε ένα εντυπωσιακό φίνις κοντά στις 1.450 μονάδες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,93% στις 1.447,82 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.424,10 μονάδων (+0,26%) και 1.447,82 μονάδων (+1,93%). Ο τζίρος ανήλθε στα 104,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 23,6 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 574 χιλ. τεμάχια αξίας 3,5 εκατ. ευρώ.

Ευρωζώνη: Μικρές μεταβολές στις αποδόσεις των ομολόγων

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 2,19% στις 3.531,11 μονάδες, ενώ στο +1,32% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap και στις 2.327,86 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 3,48% στις 1.257,25 μονάδες.

Πέντε στα πέντε

Με ένα ανοδικό σερί πέντε ανοδικών συνεδριάσεων, το ΧΑ ξαναβγήκε στο «ξέφωτο» πλησίον των 1.450 μονάδων, έχοντας μάλιστα στο πλευρό του τις «πλάτες» του Τιτάνα, αλλά και των τραπεζών, οι οποίες κράτησαν την αγορά ακόμη και όταν εκδηλώθηκαν κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Και με τη σημερινή εικόνα, η διόρθωση με αφορμή τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή δείχνει να είναι μια ανάμνηση… μακρινή, με την αγορά να κάνει την αντίδραση χωρίς… ανάσα, αφήνοντας έξω πολλούς. Έτσι όπως η πτωτική κίνηση ήρθε εξαιτίας των φόβων για κλιμάκωση, έτσι και η ανοδική κίνηση των τελευταίων 60 μονάδων του ΓΔ ήρθε χάρη στην προεξόφληση ότι τα πράγματα εξομαλύνονται.

Η κίνηση έχει υποστηριχθεί και από την αναβάθμιση του outlook της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Standard & Poors, η οποία αν και περιορισμένης επίδρασης, λειτούργησε μάλλον «λυτρωτικά» για μια αγορά που είχε βαλτώσει επί διμήνου. Επιτάχυνε μάλιστα τις προσπάθειες αντίδρασης από τα χαμηλά των 1.360 μονάδων και επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά ότι έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίον μάς βλέπουν οι ξένοι.

Στο μεταξύ, οι διαφοροποιήσεις στο ταμπλό ενθαρρύνθηκαν και σήμερα από τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται. Ως τώρα στο 46% των εταιριών που έχουν ανακοινώσει μεγέθη τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώνονται σε 13,06 δις ευρώ, τα καθαρά κέρδη σε 10,07 δις ευρώ ενώ τα ανακοινωμένα μερίσματα διαμορφώνονται σε 3,5 δις ευρώ.

Έτσι, βραχυπρόθεσμα, σύμφωνα με την Hellas Fin, η ανοδική παραβίαση των 1.400 μονάδων σηματοδότησε την ολοκλήρωση της διόρθωσης. Μακροπρόθεσμα, ο Γενικός δείκτης από τον Μάρτιο του 2020 βρίσκεται σε έναν νέο ανοδικό κύκλο (Bull Market). Μεσοπρόθεσμα, για το ανοδικό σκέλος που είναι σε εξέλιξη προδιαγράφεται η εξάντλησή του στην περι το 1550-1609 περιοχή τιμών.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο Τιτάνας έκλεισε με άλμα 4,61%, πάνω από τα 28 ευρώ και σε ιστορικά υψηλά, με τις Εθνική, Alpha bank, Eurobank και Βιοχάλκο να ακολουθούν με άνοδο που ξεπέρασε το 3%. Άνω του 2% ήταν τα κέρδη σε Πειραιώς, Μυτιληναίο και ΟΤΕ.

Η άνοδος σε Σαράντη, Quest, Coca Cola, Jumbo, ΔΕΗ και ΓΕΚ Τέρνα ξεπέρασε το 1%, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΕΥΔΑΠ, Motor Oil, Cenergy, Aegean, ΕΛΧΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΠΑΠ. Από την άλλη, ο Ελλάκτωρ έχασε 1,34%, ενώ Λάμδα και Autohellas σημείωσαν απώλειες 0,7%,

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες