Παρά τη μικρή πτώση στις πωλήσεις οχημάτων στις ΗΠΑ, τα καθαρά κέρδη της General Motors (GM) για το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκαν περισσότερο από 25% χάρη στις ισχυρές παραδόσεις φορτηγών pickup και άλλων οχημάτων με υψηλότερα κέρδη.

Η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι ενώ η μέση τιμή πώλησης ανά όχημα μειώθηκε ελαφρώς σε σχέση με πέρυσι, λίγο κάτω από τα 50.000 δολάρια, οι πωλήσεις των pickup παρέμειναν ισχυρές και δεν παρατηρείται η διάβρωση των τιμών σε όλη τη γκάμα της που έχουν βιώσει άλλες εταιρείες.

Αυτοκινητοβιομηχανία: Σκληρή μάχη Γερμανίας, ΗΠΑ, Κίνας – Πατούν γκάζι στην ηλεκτροκίνηση

Η GM την Τρίτη ανακοίνωσε ότι έβγαλε 2,97 δισ. δολάρια από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 7,6% σε σχέση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο σε λίγο πάνω από 43 δισ. δολάρια. Αυτό ξεπέρασε τα 41,15 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet.

Εξαιρουμένων των έκτακτων στοιχείων, η εταιρεία κέρδισε 2,62 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας εύκολα τις εκτιμήσεις της Wall Street για 2,13 δολάρια ανά μετοχή.

Ο Dan Ives της Wedbush ανέφερε σε σημείωμα προς τους πελάτες του ότι η GM σημείωσε μια σταθερή επίδοση, καθώς επικεντρώνεται στην κερδοφορία και τη διαχείριση των εξόδων.

«Αυτό ήταν ένα σημαντικό τρίμηνο για τη GM και δείχνει ότι η πολυαναμενόμενη στροφή φαίνεται τώρα να βρίσκεται σε εξέλιξη για την Barra & Co.», έγραψε, αναφερόμενος στη διευθύνουσα σύμβουλο Mary Barra.

Οι εκτιμήσεις για το 2024

Οι καλύτερες από τις προβλέψεις τιμές της GM επέτρεψαν επίσης στην εταιρεία να αυξήσει ελαφρώς τις προβλέψεις για τα καθαρά κέρδη της για το σύνολο του έτους σε ένα εύρος από 10,1 έως 11,5 δισ. δολάρια, από 9,8 έως 11,2 δισ. δολάρια.

Η προσαρμοσμένη πρόβλεψη για τα κέρδη ανά μετοχή του 2024 αυξήθηκε σε ένα εύρος από 9 έως 10 δολάρια από 8,50 έως 9,50 δολάρια.

Ο οικονομικός διευθυντής Πολ Τζέικομπσον δήλωσε ότι οι τιμές μειώθηκαν λίγο επειδή η GM πούλησε μεγαλύτερο μερίδιο οχημάτων χαμηλότερου κόστους, όπως το μικρό SUV Chevrolet Trax, το οποίο ξεκινά από 21.495 δολάρια συμπεριλαμβανομένων των μεταφορικών.

«Το χαρτοφυλάκιο στο σύνολό του ήταν αρκετά ισχυρό», είπε, σημειώνοντας ότι οι πωλήσεις φορτηγών pickup αυξήθηκαν κατά 3% στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση