Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, υποψήφιος -και επισήμως- στις επερχόμενες εκλογές για την προεδρία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) απαντά αποκλειστικά στον ΟΤ για τη φημολογία που αναπτύχθηκε τις τελευταίες ώρες περί τρίτου διεκδικητή για το τιμόνι του υπερ-αιωνόβιου εργοδοτικού φορέα.

Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΕΒ

«Δεν αναφέρθηκα σε τρίτη υποψηφιότητα, μπορεί κάποιο μέλος να παρεξήγησε τα λεγόμενά μου» σημειώνει με έμφαση ο πολυσχιδής επιχειρηματίας, ο οποίος μετρά 21 χρόνια στον ΣΕΒ και είναι ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος με αρμοδιότητα τα εργασιακά.

Ο κος Θεοδωρόπουλος, επικεφαλής της Bespoke SGA Holdings, όπως είχε αναφέρει ο ΟΤ, είχε λάβει εδώ και καιρό την απόφαση να διεκδικήσει την προεδρία του ΣΕΒ στις εκλογές που θα διεξαχθούν κατά τη φετινή Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου στις 19 Ιουνίου, ωστόσο περίμενε τη γνωστοποίηση των προθέσεων του κου Δημήτρη Παπαλεξόπουλου, νυν προέδρου του Δ.Σ., για να την κάνει και επισήμως γνωστή.

Από τη στιγμή που ο κος Παπαλεξόπουλος, χθες βράδυ, δήλωσε ότι δεν θα διεκδικήσει τρίτη θητεία ως πρόεδρος του ΣΕΒ, η επίσημη ανακοίνωση για την υποψηφιότητα του Σπύρου Θεοδωρόπουλου ήταν θέμα ωρών, καθώς ήδη είχε ενημερώσει το Δ.Σ.

Κάπου εκεί άρχισε να γίνεται η ανατροπή της… ανατροπής.

Ενώ λοιπόν τα 700 μέλη του ΣΕΒ για πρώτη φορά στα 117 χρόνια του φορέα θα πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα σε δύο υποψήφιους, καθώς η κα Ιουλία Τσέτη, διευθύνουσα σύμβουλος του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων ΤΣΕΤΗ (ΟΦΕΤ), ανακοίνωσε την πρόθεση της να κατέλθει ως η πρώτη γυναίκα υποψήφια για την προεδρία του ΣΕΒ πριν 20 ημέρες κατά τη διάρκεια του ετήσιου Συνεδρίου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, άρχισε να διαδίδεται ότι υπάρχει κι άλλος υποψήφιος, αποδίδοντας αυτή την πληροφορία στον κο Θεοδωρόπουλο.

Πηγές με γνώση «χρεώνουν» τη σύγχυση και εντέλει τη σύγχιση στην ελλιπή γνώση του καταστατικού του ΣΕΒ.

Σε κάθε περίπτωση, η παράδοση για έναν και μοναδικό υποψήφιο και μάλιστα με εξ αρχής συμφωνία ώστε να μη διχάζονται τα μέλη αποτελεί πλέον παρελθόν για τον ΣΕΒ και όσο και να θέλουν, ειδικά κάποια από τα παλαιά μέλη (σ.σ. το λεγόμενο ιερατείο), να κρατηθεί χαμηλά η «μπάλα», μια σπίθα πόλωσης στο νεοκλασικό της οδού Ξενοφώντος σίγουρα υπάρχει και προφανώς θα φουντώσει όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης.

Προφανώς είναι κάτι που όλοι το αντιλαμβάνονται εξ ου και η κατάληξη της δήλωσης του απερχόμενου προέδρου κου Παπαλεξόπουλου, ο οποίος σημείωσε ότι «ο ΣΕΒ χρειάζεται να συνεχίσει να παρεμβαίνει με όλες τις δυνάμεις του ενωμένες και με τις συλλογικές επιδιώξεις πολύ πιο πάνω από τις προσωπικές».

Αν μη τι άλλο, οι δύο επόμενοι μήνες μέχρι την 19η Ιουνίου 2024, θα έχουν ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις