Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΒΕ, ανακοίνωσε και επισήμως ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμος, Σπύρος Θεοδωρόπουλος. 

Όπως έχει ήδη γράψει ο ΟΤ, η φετινή μάχη για την προεδρία αναμένεται να σπάσει μία παράδοση 117 ετών,  για έναν και μοναδικό υποψήφιο και μάλιστα με εξ αρχής συμφωνία ώστε να μη διχάζονται τα μέλη: πλέον τον προεδρικό θώκο στο νεοκλασικό της οδού Ξενοφώντος διεκδικούν η κα Ιουλία Τσέτη, CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ) και ο κος Σπύρος Θεοδωρόπουλος, επικεφαλής της Bespoke SGA Holdings.

Σπάνε οι παραδόσεις στον ΣΕΒ: Δύο υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Θεοδωρόπουλου

Ανακοινώνω σήμερα με χαρά και αίσθηση ευθύνης, την πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές για την Προεδρία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Ενημέρωσα ήδη εχθές ως όφειλα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου.

Η απόφασή μου αυτή έρχεται σε συνέχεια της δραστηριοποίησής μου επί 21 χρόνια ως μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΒ, εκ των οποίων τα 10 τελευταία από τη θέση του Αντιπροέδρου με αρμοδιότητα τα εργασιακά.

Οι επιτυχίες του ΣΕΒ τα τελευταία χρόνια ήταν πολλές. Προασπίσαμε αποτελεσματικά τα συμφέροντα των μελών μας, ενώ ως κοινωνικοί εταίροι συμβάλαμε σημαντικά στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και στην πρόοδο της Ελληνικής οικονομίας.

Δεν είναι τυχαίο, ότι για δεκαετίες ολόκληρες, ο ΣΕΒ αναγνωρίζεται ως ο πιο έγκυρος εκπρόσωπος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην χώρα μας. Την τελευταία τετραετία εξάλλου ο αριθμός των μελών του ΣΕΒ ανήλθε σε πρωτοφανή επίπεδα.

Οι προκλήσεις όμως, που χρήζουν άμεσης και αποφασιστικής αντιμετώπισης, παραμένουν πολλές.

Η ενεργειακή κρίση και η πράσινη μετάβαση, η συνεχής μείωση του μη μισθολογικού κόστους εργασίας, οι τιμές πρώτων υλών, η διατάραξη της εφοδιαστικής αλυσίδας λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων, η τεχνολογική εξέλιξη και ταυτόχρονα η έλλειψη εργατικού δυναμικού αλλά και η προάσπιση της ψυχικής υγείας των εργαζομένων, είναι μόνο κάποια από τα ζητήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, σε μια νέα, διαρκώς ευμετάβλητη πραγματικότητα.

Δεσμεύομαι από τον ρόλο του Προέδρου για τον οποίο υποβάλλω υποψηφιότητα, να συνεχίσω στην ίδια, σταθερή πορεία ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και των επιχειρήσεων, που ο Σύνδεσμός μας ακολουθεί για περισσότερο από έναν αιώνα. Ταυτόχρονα, με το καινοτόμο πνεύμα που χαρακτηρίζει τη μέχρι σήμερα επιχειρηματική μου πορεία, θα σχεδιάσουμε και θα υλοποιήσουμε τις απαραίτητες αλλαγές, που θα χρειαστούν ώστε ο ΣΕΒ να αντιμετωπίσει επιτυχώς τις νέες προκλήσεις.

Είμαι απολύτως αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε στην επόμενη διετία να μεγιστοποιήσουμε την προστιθέμενη αξία για τα μέλη μας, να σχεδιάσουμε πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της Ελληνικής επιχειρηματικότητας, και να συμβάλλουμε ουσιαστικά και στοχευμένα στην αντιμετώπιση των μεγάλων κοινωνικών ζητημάτων της χώρας.

Οι διεκδικητές

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει διατελέσει πρόεδρος της Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών, αντιπρόεδρος της ΕΧΑΕ, μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας καθώς και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ, είναι πρόσωπο ευρείας αποδοχής με μεγάλη εμπειρία και γνώση να πάει ακόμη ένα βήμα μπροστά τον μεγαλύτερο εργοδοτικό φορέα της χώρας. Για πολλούς είναι το φαβορί, αλλά κανείς και καμία δεν μπορεί να προδικάσει τις εξελίξεις.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που το επιχειρείν αναζητά στο πρόσωπο του κου Θεοδωρόπουλου την εκπροσώπησή του.

Η υποψηφιότητά του είχε προκριθεί από το λεγόμενο «συμβούλιο των γερόντων», δηλαδή το συμβούλιο των προηγούμενων προέδρων του Συνδέσμου, για τις εκλογές του 2012, όπως και του 2014. Αμφότερες οι προτάσεις δεν έγιναν αποδεκτές από τον πολυσχιδή επιχειρηματία, καθώς επικαλέστηκε «φόρτο εργασίας».

Απέναντι από τον κο Θεοδωρόπουλο θα βρεθεί η κα Τσέτη. Η φαρμακοποιός MSc, επίτιμη Διδάκτωρ Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ και CEO του ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), ο οποίος περιλαμβάνει τις βιομηχανίες UNI-PHARMA, InterMed, UniHerbo και την εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle, από τον Ιούνιο του 2022, είναι Γενική Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ, ενώ είναι επικεφαλής της Επιτροπής του Συνδέσμου για την ισότητα, τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη. 

Δηλώνοντας σε κάθε τόνο ότι ηθική υποχρέωση της παραγωγικής τάξης είναι να επενδύει στον τόπο της η κα Τσέτη πιστεύει ότι πλέον ζούμε σε μία no gender εποχή και θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά και δεξιότητες των ανθρώπων χωρίς να μας απασχολεί το φύλο.

Κατά πληροφορίες η υποψηφιότητά της υποστηρίζεται από σειρά επιχειρηματιών της λεγόμενης «νέας οικονομίας» και εάν εκλεγεί θα είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ΣΕΒ, αφού και οι 25 έως σήμερα πρόεδροι του Συνδέσμου ήταν άνδρες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις