Η Apple πρόκειται να προχωρήσει στην ανακοίνωση νέων προϊόντων στις 7 Μαΐου μέσω διαδικτυακής εκδήλωσης, σύμφωνα με σχετικές προσκλήσεις που στάλθηκαν στα μέσα ενημέρωσης την Τρίτη.

Η εκδήλωση, με τίτλο «Let loose», θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ιστότοπο της Apple στις 10 π.μ. (ώρα Ανατολικής ακτής των ΗΠΑ). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις ανακοίνωσης νέων προϊόντων της Apple συνήθως προηχογραφούνται, σύμφωνα με το CNBC.

Η Apple θέλει περισσότερες έξυπνες οικιακές συσκευές

Η Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει νέα iPad αφού δεν ανακοινώθηκαν νέα μοντέλα το 2023. Το γραφικό πρόσκλησης περιλαμβάνει το Apple Pencil, τη γραφίδα για iPad της εταιρείας. Η Apple θα μπορούσε επίσης να κυκλοφορήσει αναβαθμίσεις στο high-end iPad Pro της, καθώς και ένα μεγαλύτερο iPad Air, σύμφωνα με αναλυτές και σχετικά δημοσιεύματα.

Η εταιρεία επίσης μερικές φορές κυκλοφορεί νέα χρώματα για iPhone, Apple Watches και αξεσουάρ κατά τη διάρκεια της άνοιξης. Η τελευταία φορά που η Apple πραγματοποίησε εκδήλωση παρουσίασης την άνοιξη ήταν τον Μάρτιο του 2022, όπου ανακοίνωσε την πιο πρόσφατη έκδοση του iPad Air, μαζί με ένα iPhone χαμηλότερης ποιότητας.

Εκατομμύρια άνθρωποι παρακολουθούν ζωντανά τις εκδηλώσεις κυκλοφορίας της Apple, αντιπροσωπεύοντας ένα κρίσιμο κανάλι μάρκετινγκ για την εταιρεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple αναμένεται να προχωρήσει σε σημαντικές ανακοινώσεις σχετικά με την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης φέτος, πιθανότατα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της (WWDC) τον ερχόμενο Ιούνιο.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία μετρήσεων Counterpoint Research, η Apple κατέγραψε σημαντική μείωση κατά 19% στις πωλήσεις iPhone στην Κίνα, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024. Όπως σημειώνει η ανεξάρτητη εταιρεία ερευνών πρόκειται για τη χειρότερη απόδοση του gadget στην ασιατική χώρα από τότε που ξέσπασε η COVID-19, το 2020.

Οι εκτιμήσεις της Counterpoint θέλουν την αμερικανική εταιρεία να έχει πέσει στην τρίτη θέση της αγοράς, σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με την ταχέως αναπτυσσόμενη ανταγωνιστική της Huawei Technologies.

Η αδυναμία του iPhone είναι αξιοσημείωτη εν μέρει επειδή το πρώτο τρίμηνο, όταν η Κίνα γιορτάζει το Σεληνιακό Νέο Έτος, είναι παραδοσιακά μια περίοδος αυξημένης κατανάλωσης. Αντίθετα, η Huawei σημείωση αύξηση πωλήσεων κατά 70%, επιβεβαιώνοντας την δυναμική επιστροφή της στην premium κατηγορία όπου κάποτε κυριαρχούσε η Apple.

Τα δεδομένα της Counterpoint έρχονται μετά την ανάλυση της IDC που δείχνει ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις iPhone μειώνονται σχεδόν κατά 10% τους πρώτους τρεις μήνες του 2024, εγείροντας ανησυχίες για την ικανότητα της Apple να διατηρήσει την αναπτυξιακή της τροχιά, ενόψει και της επικείμενης ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων της στις 2 Μαΐου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Apple: Πλησιάζει η ώρα της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Καμία βιασύνη για την Apple - Πλησιάζει η ώρα της ΑΙ

H εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στο ετήσιο συνέδριο λογισμικού της τον επόμενο μήνα, όπως και να αναθεωρήσει τις σειρές προϊόντων της με τσιπ έτοιμα για AI

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023
Τεχνολογία |

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023

Τον Ιανουάριο του 2023, το Βερολίνο δήλωσε ότι Ρώσοι ακτιβιστές χάκερ έθεσαν εκτός δικτύου αρκετούς γερμανικούς ιστότοπους σε αντίποινα για την απόφασή του να στείλει άρματα μάχης στην Ουκρανία.