Σε μεγάλη επένδυση αποφάσισε να προχωρήσει η Google στην Ευρώπη καθώς σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα νέο κέντρο δεδομένων (data center) στην Ολλανδία.

Η Google, ο τεχνολογικός κολοσσός που ανήκει στην Alphabet, επενδύει 600 εκατομμύρια ευρώ σε ένα νέο κέντρο δεδομένων στην ολλανδική πόλη Groningen, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη, προσθέτοντας ότι η επένδυση θα δημιουργήσει 125 νέες θέσεις εργασίας.

Google: Eξορθολογίζει τη δομή για να πατήσει γκάζι στην ΑΙ

Από το 2014, η Google έχει επενδύσει περισσότερα από 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ σε κέντρα δεδομένων και σχετική ψηφιακή υποδομή στην Ολλανδία.

Ανέφερε ότι θα δώσει προτεραιότητα στη βιωσιμότητα και στον θετικό αντίκτυπο στην τοπική κοινότητα κατά την κατασκευή του νέου κέντρου δεδομένων.

Eπένδυση και στη Βρετανία

Τον περασμένο Ιανουάριο η Google ανακοίνωσε μια ακόμα μεγαλύτερη επένδυση σε data center επί ευρωπαϊκού εδάφους, στο Waltham Cross του Ηνωμένου Βασιλείου, ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Σε μια έκταση 33 στρεμμάτων σκοπεύει να δημιουργήσει θέσεις εργασίας για την τοπική κοινωνία τόσο στον κατασκευστικό κλάδο όσο και στον κλάδο τεχνολογίας. Μόλις ολοκληρωθεί, αυτή η επένδυση θα προσφέρει κρίσιμη υπολογιστική ικανότητα σε επιχειρήσεις σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, υποστηρίζοντας την καινοτομία τεχνητής νοημοσύνης και συμβάλλοντας στη διασφάλιση αξιόπιστων ψηφιακών υπηρεσιών στους πελάτες του Google Cloud και στους χρήστες της Google στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι η Google διαθέτει ήδη κέντρα δεδομένων σε έξι χώρες της Γηραιάς Ηπείρου και πιο συγκεκριμένα:

Στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, το Εμσχάβεν και το Μίντενμερ της Ολλανδίας, την Φρεντερίκα της Δανίας, τη Χαμίνα της Φινλανδίας, το Χανάου της Γερμανίας και το Σεντ Γκισλέιν του Βελγίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση

Apple: Πλησιάζει η ώρα της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Καμία βιασύνη για την Apple - Πλησιάζει η ώρα της ΑΙ

H εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στο ετήσιο συνέδριο λογισμικού της τον επόμενο μήνα, όπως και να αναθεωρήσει τις σειρές προϊόντων της με τσιπ έτοιμα για AI

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023
Τεχνολογία |

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023

Τον Ιανουάριο του 2023, το Βερολίνο δήλωσε ότι Ρώσοι ακτιβιστές χάκερ έθεσαν εκτός δικτύου αρκετούς γερμανικούς ιστότοπους σε αντίποινα για την απόφασή του να στείλει άρματα μάχης στην Ουκρανία.