Σε μεγάλη επένδυση αποφάσισε να προχωρήσει η Google στην Ευρώπη καθώς σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα νέο κέντρο δεδομένων (data center) στην Ολλανδία.

Η Google, ο τεχνολογικός κολοσσός που ανήκει στην Alphabet, επενδύει 600 εκατομμύρια ευρώ σε ένα νέο κέντρο δεδομένων στην ολλανδική πόλη Groningen, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη, προσθέτοντας ότι η επένδυση θα δημιουργήσει 125 νέες θέσεις εργασίας.

Google: Eξορθολογίζει τη δομή για να πατήσει γκάζι στην ΑΙ

Από το 2014, η Google έχει επενδύσει περισσότερα από 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ σε κέντρα δεδομένων και σχετική ψηφιακή υποδομή στην Ολλανδία.

Ανέφερε ότι θα δώσει προτεραιότητα στη βιωσιμότητα και στον θετικό αντίκτυπο στην τοπική κοινότητα κατά την κατασκευή του νέου κέντρου δεδομένων.

Eπένδυση και στη Βρετανία

Τον περασμένο Ιανουάριο η Google ανακοίνωσε μια ακόμα μεγαλύτερη επένδυση σε data center επί ευρωπαϊκού εδάφους, στο Waltham Cross του Ηνωμένου Βασιλείου, ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Σε μια έκταση 33 στρεμμάτων σκοπεύει να δημιουργήσει θέσεις εργασίας για την τοπική κοινωνία τόσο στον κατασκευστικό κλάδο όσο και στον κλάδο τεχνολογίας. Μόλις ολοκληρωθεί, αυτή η επένδυση θα προσφέρει κρίσιμη υπολογιστική ικανότητα σε επιχειρήσεις σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, υποστηρίζοντας την καινοτομία τεχνητής νοημοσύνης και συμβάλλοντας στη διασφάλιση αξιόπιστων ψηφιακών υπηρεσιών στους πελάτες του Google Cloud και στους χρήστες της Google στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι η Google διαθέτει ήδη κέντρα δεδομένων σε έξι χώρες της Γηραιάς Ηπείρου και πιο συγκεκριμένα:

Στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, το Εμσχάβεν και το Μίντενμερ της Ολλανδίας, την Φρεντερίκα της Δανίας, τη Χαμίνα της Φινλανδίας, το Χανάου της Γερμανίας και το Σεντ Γκισλέιν του Βελγίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία