Ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, ταρακούνησε τις κορυφαίες τάξεις και τη δομή του τεχνολογικού γίγαντα για να επιταχύνει την ανάπτυξη και την κυκλοφορία προϊόντων τεχνητής νοημοσύνης, αφού αντιμετώπισε κριτική ότι έμεινε πίσω από ανταγωνιστές όπως η Microsoft, σύμφωνα με τους FT.

Bitcoin: Ρεκόρ αναζητήσεων στη Google για το halving – Πόσοι το έψαξαν στην Ελλάδα

Όλες οι ομάδες που εργάζονται στα μοντέλα AI, συμπεριλαμβανομένης της ναυαρχίδας του chatbot Gemini, θα ενοποιηθούν στο τμήμα DeepMind που διευθύνεται από τον Demis Hassabis, σύμφωνα με σημείωμα την Πέμπτη. Αυτό θα περιλαμβάνει την έρευνα, τα μοντέλα, την υπολογιστική ισχύ και εκείνους που είναι υπεύθυνοι για την επίβλεψη της ακρίβειας και της αξιοπιστίας τους.

Μια νέα ομάδα πλατφόρμας και συσκευών που διευθύνεται από τον Rick Osterloh, ανώτερο αντιπρόεδρο συσκευών και υπηρεσιών, θα περιλαμβάνει όσους εργάζονται στο υλικό και το λογισμικό πίσω από το Android, το πρόγραμμα περιήγησης Chrome, την αναζήτηση και τις φωτογραφίες. Ο Hiroshi Lockheimer, επικεφαλής του Android, θα μετακινηθεί για να εργαστεί σε άλλα προϊόντα και αντικαθίσταται από τον Sameer Samat, αντιπρόεδρο διαχείρισης προϊόντων για Android και Google Play.

“Αυτές οι αλλαγές συνεχίζουν τη δουλειά που έχουμε κάνει τον τελευταίο χρόνο για να απλοποιήσουμε τη δομή μας και να βελτιώσουμε την ταχύτητα και την εκτέλεση”, δήλωσε ο Pichai. «Θα μας βοηθήσει να ενισχύσουμε τα οικοσυστήματα Android και Chrome, να φέρουμε τις καλύτερες καινοτομίες στους συνεργάτες μας πιο γρήγορα. . . Και εσωτερικά, θα επιταχύνει επίσης τη λήψη αποφάσεων».

H μεγαλύτερη αναθεώρηση στη δομή της μητρικής

Οι κινήσεις είναι η μεγαλύτερη αναθεώρηση στη δομή της μητρικής της Google, Alphabet, από τη συγχώνευση των μονάδων DeepMind και Google Brain AI πριν από ένα χρόνο. Αντιπροσωπεύει μια σημαντική αύξηση της ισχύος για τον Hassabis, ο οποίος εντάχθηκε στην Google όταν αγόρασε τη νεοσύστατη επιχείρησή του το 2014 και ο οποίος τώρα ελέγχει μεγάλο μέρος της ανάπτυξης AI και της παραγωγής προϊόντων.

Η Google προσπαθεί να ξεπεράσει μια οπισθοδρόμηση τον Φεβρουάριο, όταν έπρεπε να σταματήσει τη δημιουργία εικόνων στους Διδύμους λόγω του σάλου για την ανακριβή ιστορική απεικόνιση διαφορετικών εθνικοτήτων και φύλων. Το ντροπιαστικό περιστατικό πρόσθεσε στην αντίληψη ότι το μοντέλο της ήταν λιγότερο ικανό από αυτά που κυκλοφόρησαν από αντιπάλους όπως η OpenAI, η Meta και η Anthropic.

Ο Pichai έχει επίσης επικριθεί ότι είναι πιο αργός στην εμπορευματοποίηση της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, παρά το γεγονός ότι η τεχνολογία δημιουργείται εσωτερικά από τους ερευνητές του. Ορισμένοι έχουν κατηγορήσει για αυτό την κατακερματισμένη δομή της Google, τη γραφειοκρατία των μεγάλων εταιρειών και την έλλειψη ενός συνεκτικού σχεδίου σε ολόκληρη την εταιρεία για την ανάπτυξη γενετικής τεχνητής νοημοσύνης σε όλο το φάσμα των προϊόντων και των υπηρεσιών της, ανέφεραν οι Financial Times.

Συγκεκριμένα, η συνεργασία ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Microsoft με την OpenAI, η οποία της έδωσε πρόσβαση στο πολυδιαφημισμένο μοντέλο ChatGPT, ήταν ένα πλήγμα για την Google και οδήγησε τον αντίπαλό της να γίνει η πιο πολύτιμη εισηγμένη εταιρεία στον κόσμο. Η Microsoft αξίζει τώρα περισσότερα από 3 τρισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με την κεφαλαιοποίηση της Alphabet ελαφρώς λιγότερο από 2 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Ο ανασχηματισμός έρχεται πριν από τα κέρδη του πρώτου τριμήνου της Google στις 25 Απριλίου και το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών I/O στις 14 και 15 Μαΐου στην έδρα της στο Mountain View της Καλιφόρνια.

Γκρίνιες

Το blog του Pichai την Πέμπτη ασχολήθηκε επίσης με μια διαμαρτυρία εργαζομένων αυτή την εβδομάδα ενάντια σε μια σύμβαση AI και cloud με την ισραηλινή κυβέρνηση και τον στρατό. Εννέα εργαζόμενοι που κατέλαβαν ένα γραφείο ανώτερου στελέχους συνελήφθησαν και την Τετάρτη απέλυσαν 28 υπαλλήλους που φέρονται να εμπλέκονται στην ομάδα «No Tech for Apartheid».

«Τελικά είμαστε ένας χώρος εργασίας και οι πολιτικές και οι προσδοκίες μας είναι σαφείς: αυτή είναι μια επιχείρηση και όχι ένα μέρος για να ενεργήσουμε με τρόπο που διαταράσσει τους συναδέλφους ή τους κάνει να αισθάνονται ανασφαλείς, να προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε την εταιρεία ως προσωπική πλατφόρμα ή να τσακωθούμε για θέματα που προκαλούν αναστάτωση ή να συζητήσουμε την πολιτική», έγραψε ο Pichai.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Apple: Πλησιάζει η ώρα της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Καμία βιασύνη για την Apple - Πλησιάζει η ώρα της ΑΙ

H εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στο ετήσιο συνέδριο λογισμικού της τον επόμενο μήνα, όπως και να αναθεωρήσει τις σειρές προϊόντων της με τσιπ έτοιμα για AI

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023
Τεχνολογία |

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023

Τον Ιανουάριο του 2023, το Βερολίνο δήλωσε ότι Ρώσοι ακτιβιστές χάκερ έθεσαν εκτός δικτύου αρκετούς γερμανικούς ιστότοπους σε αντίποινα για την απόφασή του να στείλει άρματα μάχης στην Ουκρανία.