Ο ΟΤ βρίσκεται για ακόμη μια φορά εκεί που χτυπάει η καρδιά των εξελίξεων. Από το studio του ΟΤ στη ΔΕθ και με πλήρη δημοσιογραφική ομάδα καλύπτει πλήρως την κορυφαία έκθεση για την καινοτομία και την τεχνολογία Beyond.

Η φετινή Beyond αποκτά ιδιαίτερη σημασία και για έναν ακόμη λόγο: πραγματοποιείται σε μια κομβική στιγμή για την παγκόσμια οικονομία, όπου τεκτονικές αλλαγές συντελούνται σε διάφορα επίπεδα με φόντο και την επικείμενη είσοδο της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Πρόκειται για μια καταλυτική δύναμη που εκτιμάται πως θα λειτουργήσει ως Game Changer σε όλες τις εκφάνσεις της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Από τον τρόπο που εργαζόμαστε μέχρι τον τρόπο που διασκεδάζουμε και παράγουμε πλούτο.

Αρωγοί στην προσπάθεια του ΟΤ να καλύψει τη φετινή έκθεση Beyond είναι ως μεγάλοι χορηγοί οι εταιρείες Mytilineos, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ και Avokado.

Μείνετε συντονισμένοι στον ΟΤ και στην καρδιά των εξελίξεων για να μαθαίνετε πρώτοι όσα πραγματικά έχουν αξία.

Δείτε live όλα όσα συμβαίνουν στο περίπτερο του ΟΤ

17:16 Τέλος

17: 12 Είπε ότι στις περίπου 828 startups στο Elevate Greece, υπάρχουν  8.000 θέσεις εργασίας και η αξία τους αποτιμάται σε περίπου 8,2 δισ. ευρώ – Την επιτυχία μίας startup την εξασφαλίζει η ομάδα

17:11 Στην Ελλάδα έχουμε υψηλό επίπεδο εξειδίκευσης και αρκετές spinoffs εταιρείες

17:09 Στη συνέχεια αποκάλυψε τους τέσσερις πυλώνες πάνω στους οποίους θα κινηθεί στο μέλλον το Elevate Greece, παρουσιάζοντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα κίνητρα αλλά και τον τρόπο προσέλκυσης ταλέντων από όλον τον κόσμο

17:06 Αναζητούνται νεοφυείς επιχειρήσεις με καινοτόμες ιδέες και στρατηγική για επέκταση στο εξωτερικό

17:05 Ο κ. Θεοφύλακτος αναφέρθηκε στο μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνουν οι startups στην Ελλάδα για τις πρωτοβουλίες του Elevate Greece, τονίζοντας ότι στην Ελλάδα υπάρχουν ήδη 4 μονόκεροι

17:02 Επιστρέψαμε στο στούντιο του ΟΤ στη Beyond. Καλεσμένος στο στούντιο ο Φραγκίσκος Θεοφύλακτος, CEO Elevate Greece

16:59 Διάλειμμα

16:58: Περιμένουμε κάποια venture capitals από την Ελλάδα και το εξωτερικό

16.53: Αναφέρθηκε στις εφαρμογές της Joist στον τομέα της υγείας με το ρομποτάκι που περνά από τα κρεβάτια των παιδιών και διαβάζει τις καρτέλες και τα δεδομένα υγείας τους.

16:50 Επιστρέψαμε στο στούντιο του ΟΤ στη Beyond. Καλεσμένος στο στούντιο ο Τάσος Βασιλείαδης, CEO της Joist Innovation Park

16:43 Διάλειμμα

16:42 Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προσέγγιση της τεχνητής νοημοσύνης μέσω της φιλοσοφίας, με την Ελλάδα να είναι η πρώτη χώρα που ακολούθησε αυτή την προσέγγιση

16:41 Η Ελλάδα είναι πάντα μια χώρα δημιουργική. Θεωρώ ότι η τεχνολογία και οι κοινωνικές επιστήμες, μπορούν να αναπτυχθούν και εδώ.

16:39 Καθώς εργαζόμαστε με την ΑΙ που είναι ο πρώτος τομέας πολιτικής μας, η Beyond είναι πολύ σημαντική για το μέλλον

16:34 Επιστρέψαμε στο στούντιο του ΟΤ στη Beyond. Καλεσμένη η Charlotte Lorentz Hjorth, Chairwomen/Project Coordinator/WP Leader

16:33 Διάλειμμα

16:21 Καλεσμένος είναι ο πρόεδρος & ΔΣ ΕΚΟΜΕ, Λεωνίδας Χριστόπουλος.

16:20 Επανήλθαμε στο studio του ΟΤ στη Beyond

16:18 Διάλλειμα

Beyond 2024 – Ηλίας Κεφαλογιάννης: Πώς από απόβλητα μπορείς να δημιουργήσεις ένα εξαγώγιμο προϊόν

16:05 Επιστρέψαμε στο στούντιο και θα μιλήσουμε με τον Γιώργο Σισαμάκη, Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.

16:01 Διάλειμμα

15:50 Από το studio του ΟΤ στη ΔΕΘ κορυφαίοι εκπρόσωποι εταιρειών τεχνολογίας και ερευνητικών κέντρων θα αναλύσουν σε βάθος τα νέα δεδομένα που φέρνει η τεχνολογική «επανάσταση» και θα καταθέσουν τις εκτιμήσεις τους για την νέα εποχή που αναδύεται στον ορίζοντα.

Beyond 2024-Στάγκος: Είμαστε πλέον ώριμοι, ώστε να αξιοποιήσουμε την ΑΙ προς όφελός μας

Beyond 2024 – Ragnar Siil: Η τεχνητή νοημοσύνη είναι και όμορφη και διαβολική

15:49  Ερωτηθείς για τις προκλήσεις αλλά και την απειλή της τεχνητής νοημοσύνης ο κ. Ragnar Siil είπε ότι ο τρόπος με τον οποίον σκεφτόμαστε για την ΑΙ και τη χρησιμοποιούμε, είναι σαν να τη θεωρούμε απειλή.

15:47 Επιστρέψαμε στο πάνελ με τον καλεσμένο Ragnar Siil, Director of Creativy Lab OU. Ο κ. Ragnar Siil διετέλεσε επίσης υφυπουργός Τεχνών της Εσθονίας και πρόεδρος της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πολιτιστικούς και δημιουργικούς τομείς.

15:45 Πάμε σε διάλειμμα

Beyond 2024 – Σαράντη: Η βιομηχανία είναι ο κατ’ εξοχήν υποδοχέας της Έρευνας και Τεχνολογίας

15:40 Τα αναδυόμενα στοιχεία δείχνουν ότι το συμπλήρωμα πολυφαινολών στη διατροφή μπορεί να βελτιώσει την παραγωγικότητα και την καλή διαβίωση των ζώων.

Όπως είπε ο κ. Κεφαλογιάννης η εταιρεία παίρνει ουσιαστικά τα απόβλητα των ελαιουργείων και φτιάχνει αντιοξειδωτικά αντικαθιστώντας τα σήμερα χρησιμοποιούμενα σε ιχθυοκαλλιέργειες και ζωοτροφές.

15:38 H Olea Fortius έχει αναπτύξει ένα συμπλήρωμα ζωοτροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε φαινόλες για τον εμπλουτισμό της διατροφής των ζώων. Οι πολυφαινόλες είναι βιοδραστικές φυτοχημικές ενώσεις με ισχυρές κυτταροπροστατευτικές ιδιότητες που υπάρχουν σε μεγάλες ποσότητες στα φυτικά τρόφιμα.

15:36 Επανήλθαμε μετά το διάλλειμα. Στο πάνελ ο ιδρυτής Olea Fortius Άρης Κεφαλογιάννης.

Πρόκειται για μια εταιρεία κυκλικής οικονομίας που αξιοποιεί υποπροϊόντα της βιομηχανίας τροφίμων.

Beyond 2024 – Βλάχος (I ASK): Αύξηση αποδοτικότητα και μείωση λαθών με indoor GPS

15:21 Στο πάνελ ο υπεύθυνος κέντρου επιχειρήσεων και Καινοτομίας ΑΠΘ, Βύρωνας Χρυσοβέργης.

15:19 «Όπου υπάρχει έρευνα και τεχνολογία είναι βιομηχανία» τόνισε, υπογραμμίζοντας τις προκλήσεις της τεχνολογικής επανάστασης: «Η βιομηχανία έχει κάνει εξαιρετική δουλειά πάνω στον τομέα της έρευνας και τεχνολογίας , και όλα κουμπώνουν σε αυτήν».

15:15 Η κ. Σαράντη αναφέρθηκε στις προκλήσεις της εποχής μας για την βιομηχανία, ενώ τόνισε ότι στη φετινή έκθεση υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση επισημαίνοντας ότι έχει γίνει διπλάσιες εγγραφές σε σχέση με πέρυσι.

15:10 Επιστρέψαμε στο studio του ΟΤ όπου συναντάμε της πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας, Λουκία Σαράντη.

15:07 Διάλλειμα 

15:06 Το συγκεκριμένο προϊόν απευθύνεται σε μικρομεσαίες κυρίως επιχειρήσεις λόγω του προσιτού κόστους το οποίο μπορεί να αντέξουν πιο εύκολα.

Όπως είπε ο κ. Βλάχος, πρόκειται για μια πειραματική προσπάθεια που αναπτύχθηκε σε αρχική φάση από το ίδιο το ΑΠΘ και όταν βγήκε στις συγκεκριμένες εταιρείες έλαβε κάποια χρηματοδότηση και παρακολοθείται σε πραγματική κλίμακα.

15:05 Ο κ. Βλαστός παρουσίασε τον τεχνοβλαστό που έχει ιδρυθεί εδώ και 1,5 χρόνο “από τα σπλάχνα του ΑΠΘ” όπως είπε χαρακτηριστικά, και η οποία δραστηριοποιείται τόσο στο hardware όσο και στο software.

15:00 Επιστρέψαμε στο studio και θα μιλήσουμε με τον καθηγητή Μηχανολόγων – Μηχανικών ΑΠΘ, συνιδρυτή Τεχνοβλαστού iASC, Δημήτριος Βλάχο

14:55 Διάλειμμα

14:44 Οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από θέματα τεχνολογίας.

14:42 Το στοίχημα που κερδίζεται φέτος στην Beyond είναι ότι είναι παρούσα η επιχειρηματική και παραγωγική κοινότητα της πόλης, με τον ΣΒΕ και τις παράλληλες B2Β διμερείς συναντήσεις με πάνω από 600 ραντεβού, μεταξύ Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών, όπως και με τον ΕΒΕΘ με αντίστοιχες κινήσεις.

14:37 «Η φρενίτιδα με την τεχνητή νοημοσύνη προέκυψε κάπως περίεργα, ήταν πρώιμη, καθώς χωρίς να έχουμε καταλάβει τι είναι στην πραγματικότητα το ΑΙ, σπεύσαμε να το χρησιμοποιήσουμε – και ενίοτε να το δαιμονοποιήσουμε», ανέφερε σχετικά.

14:33 Στο πάνελ ο Partner L – Stone capital, Beyond Currato, Μιχάλης Στάγκος

14:27 Εδώ μαζί θα παρακολουθήσουμε ζωντανά, μέσα από το περίπτερο του ΟΤ, όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό.

14:26 Καλησπέρα σας από το newsroom του ΟΤ. Ο Οικονομικός Ταχυδρόμος βρίσκεται στην έκθεση BEYOND στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Beyond