Τη μείωση των λαθών και την αύξηση της αποδοτικότητας με τη χρησιμοποίηση ενός φθηνού προϊόντος υπόσχεται ο Δημήτριος Βλάχος, καθηγητής Μηχανολόγων Μηχανικών ΑΠΘ και συνιδρυτής του Τεχνοβλαστού I ASK, ο οποίος συνομίλησε με τον Δ. Φιλιππίδη και την Αθ. Ακρίβου στο πλαίσιο της Beyond 2024 που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Βλαστός παρουσίασε τον τεχνοβλαστό που έχει ιδρυθεί εδώ και 1,5 χρόνο “από τα σπλάχνα του ΑΠΘ” όπως είπε χαρακτηριστικά, και η οποία δραστηριοποιείται τόσο στο hardware όσο και στο software. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο indoor GPS που αναπτύσσει η I ASK με σκοπό την παρακολούθηση της θέσης οχημάτων ή ανθρώπων σε εταιρείες όπως για παράδειγμα βιομηχανίες, επιχειρήσεις στον κλάδο υγείας ή εταιρείες λιανικού εμπορίου.

Ο ΟΤ live στην έκθεση Beyond 2024 – Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις

Η εφαρμογή παρακολουθεί την πορεία ενός αντικείμενου και του πού βρίσκεται κάθε φορά, και εάν π.χ. ένα όχημα από τη θέση “α” μετακινήθηκε στη θέση “β” όπως προβλεπόταν με βάση το αρχικό σχέδιο που έχει εκπονήσει η εταιρεία που χρησιμοποιεί την εφαρμογή.

Το συγκεκριμένο προϊόν απευθύνεται σε μικρομεσαίες κυρίως επιχειρήσεις λόγω του προσιτού κόστους το οποίο μπορεί να αντέξουν πιο εύκολα.

Ήδη το indoor GPS λειτουργεί σε τρεις εταιρείες πιλοτικά, σε μία ελληνική και σε δύο βουλγαρικές εταιρείες, που δραστηριοποιούνται σε κλάδος όπως το μέταλλο και η παραγωγή ενδυμάτων.

Όπως είπε ο κ. Βλάχος, πρόκειται για μια πειραματική προσπάθεια που αναπτύχθηκε σε αρχική φάση από το ίδιο το ΑΠΘ και όταν βγήκε στις συγκεκριμένες εταιρείες έλαβε κάποια χρηματοδότηση και παρακολοθείται σε πραγματική κλίμακα. Σήμερα βρισκόμαστε ένα βήμα πριν να βγει το προϊόν στην παραγωγή και ακολούθως θα απευθυνθούμε σε χρηματοδότες για την περταιτέρω ανάπτυξη του προϊόντος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Beyond