Τον νέο κομβικό ρόλο που καλούνται να παίξουν οι δήμοι στην ψηφιακή εποχή σκιαγράφησε ο Γιώργος Σισαμάκης, αντιδήμαρχος τεχνικών έργων δήμου Ηρακλείου Κρήτης, μιλώντας στο στούντιο του ΟΤ, στο περιθώριο της κορυφαίας έκθεσης για την καινοτομία και την τεχνολογία Beyond 2024, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Beyond 2024 – Σαράντη: Η βιομηχανία είναι ο κατ’ εξοχήν υποδοχέας της Έρευνας και Τεχνολογίας

«H ψηφιακή στρατηγική τέμνει οριζόντια όλες τις αρμοδιότητες των δήμων για κυκλική οικονομία, περιβάλλον, βιώσιμη κινητικότητα κοινωνική πολιτική, πολιτική προστασία. Οι δήμοι πλέον έχουν μετασχηματιστεί, πλέον οι δράσεις των δήμων αφορούν το σύνολο της καθημερινότητας των πολιτών, σχεδιάζουμε μακροπρόθεσμα με μακρύ μπατζάκι», επεσήμανε.

«Το Ηράκλειο απογειώνεται τουριστικά, ΒΟΑΚ και νέο αεροδρόμιο αλλάζουν την Κρήτη, είναι σε εξέλιξη τουριστικές επενδύσεις 18 δισ. ευρώ. Θέλουμε ο επισκέπτης σε μία εφαρμογή του δήμου να έχει όλα τα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης, προσπαθούμε όλο αυτό να το διασυνδέσουμε σε μία εφαρμογή. Το Ηράκλειο που είναι και στο creative city της Unesco χει ιστορική και γαστρονομική παράδοση 5.000 ετών, υλοποιούμε δράσεις 5 εκατ. ευρώ για έξυπνες διαβάσεις, έξυπνες στάσεις, αισθητήρες. Εκτελούμε τώρα ένα έργο υπερυψωμένων διαβάσεων για την διευκόλυνση των πεζών, έτσι όμως θα χάσουμε θέσεις στάθμευσης, προσπαθούμε να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα με την ελάχιστη δυνατή όχληση για τους πολίτες», σημείωσε ο κ. Σισαμάκης.

Διπλασιασμός επισκεπτών

«Προετοιμάζουμε τις υποδομές για να υποδεχτούν τον διπλασιασμό των επισκεπτών στην Κρήτη, υπολογίζουμε πως από 6 εκατ. επισκέπτες ετησίως σήμερα το 2030 θα φτάσουν τα 12 εκατομμύρια. Ο δήμος Ηρακλείου είναι ενεργός στο πεδίο της τεχνολογίας, έχουμε 80 χλμ οπτική ίνα που διασυνδέει τα δημόσια κτήρια, έχουμε και το μεγαλύτερο ασύρματο δίκτυο στον δήμο μας», κατέληξε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Beyond