Σήμερα στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων βρίσκονται 828 startups, η αξία των οποίων εκτιμάται σε 8,2 δισ. ευρώ. Αυτό είπε, μιλώντας στο στούντιο του ΟΤ στην Beyond 2024, ο CEO του Elevate Greece Φραγκίσκος Θεοφύλακτος, προσθέτοντας ότι από το 2020 που ξεκίνησε, το Elevate Greece έχει υποδεχθεί πάνω από 1.800 αιτήσεις. Αξιολογώντας την καινοτομία και τη δυνατότητα κλιμάκωσης σε ξένες αγορές διαμορφώνεται το νούμερο 828 που έχουμε σήμερα, εξήγησε ο ίδιος.

Σε ό, τι αφορά την ηλικία και το αντικείμενο των επιχειρήσεων, ο ίδιος είπε ότι είναι επιχειρήσεις που μετράνε δεκάδες ευρώ τζίρου και κάποιες που τώρα ξεκινάνε.

Βέβαια, πρόσθεσε, το ελληνικό οικοσύστημα είναι 14-15 χρόνια που δημιουργήθηκε σε μια περίοδο κρίσης οικονομικής. Παρόλα αυτά έχουμε μονόκερους, δηλαδή εταιρείες με κεφαλαιοποίηση άνω του 1 δισ. ευρώ και αυτές είναι 4 στην Ελλάδα, ενώ πολλές ακόμη πλησιάζουν.

Όσον αφορά το αντικείμενο, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι το 15% είναι βιοεπιστήμες που μπορεί κάποιος να μην το περίμνενε. «Πριν από 2 μήνες στο Λονδίνο και είχαμε ελληνικές startup στο medical divice που είναι από τις πιο ισχυρές τάσεις. Αρα είμαστε συγχρονισμένοι με τις διεθνείς τάσεις», τόνισε.

«Εχουμε τουρισμό, πάρα πολλή τεχνολογία για το  κομμάτι της υγείας, έχουμε στις κατασκευές. Δεν υπάρχει τομέας που να μην αντιπροσωπεύεται. Πάνω από 50 εταιρείες ασχολούνται με το ΑΙ με εφαρμοσμένες λύσεις και με διεθνείς πελάτες».

Σε σχέση με τα μελλοντικά σχέδια του Elevate Greece ο κ. Θεοφύλακτος ανέφερε ότι θα κινηθεί σε τέσσερις 4 άξονες: να μπορούμε να προσφέρουμε υπηρεσίες στα μέλη μας με συντονισμό όλων των εργαλείων του οικοσυστήματος, άρα παρέχουμε υπηρεσίες στις startups, να βοηθάμε να δημιουργηθούν χρηματοδοτικά εργαλεία για αυτές ειδικά, τρίτον δικτύωση και εξωστρέφεια και να βγουν έξω και να να προσελκύσουν ενδιαφέρον και το τελευταίο κομμάτι έχει να κάνει με την αξιοποίηση ταλέντου, δηλαδή, να φέρουν από το εξωτερικό -εκτός ΕΕ- εξειδικευμένα ταλέντα να εργαστούν εδώ και μαζί και τις οικογένειές τους, εκτός ΕΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Beyond