Τον νέο ψηφιακό κόσμο που σχηματίζεται επιχείρησε να σκιαγραφήσει η Κωνσταντίνα Πάλλα, senior researcher της Spotify, μιλώντας στο στούντιο του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» στην Beyond 2024 που διεξάγεται στην Θεσσαλονίκη.

Beyond 2024: Όσα έγιναν τη δεύτερη ημέρα στην κορυφαία έκθεση τεχνολογίας

Το Spotify είναι μια εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί για αναπαραγωγή μουσικής μέσω ροής («streaming»). Η σουηδικής προέλευσης πλατφόρμα περιλαμβάνει πολύ μεγάλο αριθμό τραγουδιών. Το να μην υπάρχει ένα τραγούδι στο Spotify, θεωρείται σπάνιο. Μέσα από την εφαρμογή, μπορεί κανείς να ψάξει τραγούδια, άλμπουμ, καλλιτέχνες, είδη μουσική ή λίστες τραγουδιών. Μία λίστα μπορεί να περιλαμβάνει διάφορα τραγούδια, τα οποία δεν προέρχονται απαραίτητα από το ίδιο μουσικό άλμπουμ ή από τον ίδιο καλλιτέχνη.

Ο κάθε χρήστης μπορεί να δημιουργήσει τις δικές του, εξατομικευμένες λίστες τραγουδιών, όπως μία λίστα με τα αγαπημένα του τραγούδια όταν γυμνάζεται ή όταν θέλει να χαλαρώσει και να τις μοιραστεί με άλλους χρήστες.


«Στη Spotify ασχολούμαστε με τεχνητή νοημοσύνη, έλεγχο περιεχομένου (αν είναι ασφαλές), αλγορίθμους. Υπάρχουν οι λεγόμενοι κανόνες της πλατφόρμας που πρέπει να τηρούνται, πχ διασπορά μίσους, σκανάρουμε αν ο λόγος που διακινείται τηρεί τους κανόνες. Βασιζόμαστε αρκετά στην αυτοματοποίηση που παρέχουν οι αλγόριθμοι, ζούμε σε μία κοινότητα που εξελίσσεται και εναλλάσσεται χωρικά, κάτι που είναι σωστό στην και νόμιμο στην Ελλάδα μπορεί να μην είναι αλλού», επεσήμανε εστιάζοντας στις δύσκολες ισορροπίες που προσπαθούν να τηρήσουν οι αλγόριθμοι για να διασφαλίσουν την αξιοπιστία του περιεχομένου που απολαμβάνουν οι χρήστες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Beyond