«Το αρχικό στοίχημα ήταν να κάνουν ένα event που θα τραβήξει την προσοχή διεθνώς. Αυτή η χρονιά δείχνει ότι αυτό το στοίχημα μπορεί να κερδηθεί». Αυτό είπε, μιλώντας στo στούντιο του ΟΤ στη Beyond 2024 ο Μιχάλης Στάγκος, partner του επενδυτικού κεφαλαίου L-Stone και Beyond Curator.

Ο κ. Στάγκος ανέφερε πως «είναι σημαντικό το γεγονός ότι η Beyond έχει μπει στον χάρτη, έρχονται άνθρωποι που όταν την πρώτη-δεύτερη χρονιά κάναμε το αστείο γιατί να μην έρθει ο Μασκ και πώς θα τον φέρουμε, τώρα φαίνεται ότι γίνεται. Όταν λέγαμε ότι θα κάνουμε  ένα leadership στο οποίο θα είναι όλοι οι υπουργοί από τη ΝΑ Ευρώπη και θα μπούμε στον χάρτη, αποδείχθηκε ότι γίνεται. Και ενόψει της συνάντησης Ερντογάν – Μητσοτάκη, το να έρθει ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας που είναι 80 εκατ. ο πληθυσμός της γείτονος και βαριά βιομηχανία έχει μια ιδιαίτερη σημασία. Φαίνεται ότι άνοιξε μια πόρτα και υπάρχει μια συζήτηση για το πώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες και να δούμε μαζί τις προκλήσεις».

Επίσης, όπως τόνισε ο ίδιος, το μεγάλο στοίχημα ήταν οι εταιρείες που στηρίζουν εδώ και 4 χρόνια την έκθεση να έχουν ένα αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα είναι να γίνουν κάποιες συναντήσεις επιχειρηματικές και ιδανικά να κάνουν και δουλειά. Για την ώρα φαίνεται ότι και αυτό επιτυγχάνεται.

«Μπαίνοντας στην έκθεση φέτος μέχρι τώρα είχαμε αντιμετωπίσει αρκετή κριτική. Δηλαδή, κανένας δεν πίστευε με την ψυχή του ότι κάπου μπορεί να πάει αυτή η προσπάθεια. Φέτος αυτό άλλαξε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στάγκος.

Κλείνοντας, έδωσε το στίγμα του όσον αφορά τη συνέχεια της διαδρομής της Beyond λέγοντας: «είχαμε από την Οpen AI ομιλητή. Θα στοχεύσω στον Αλτμαν. Συνεχίζουμε να χτίζουμε και πλέον έχουμε πολύ περισσότερους συμμάχους. Για να κάνουμε κάτι διεθνές δεν γίνεται χωρίς στηρίξεις. Όσο παθιασμένος και να είσαι, χωρίς στήριξη δεν πας πουθενά».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News