Τις αναπτυξιακές προκλήσεις, τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Θεσσαλονίκη και τον ενεργειακό μετασχηματισμό που συντελείται στην Βόρεια Ελλάδα, σκιαγράφησε o Υφυπουργός Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), Στάθης Κωνσταντινίδης, μιλώντας στο στούντιο του «Οικονομικού Ταχυδρόμου», στο πλαίσιο της Beyond 2024 που διεξάγεται στην Θεσσαλονίκη.

Beyond 2024 – Δουκίδης: Η τεχνητή νοημοσύνη δεν έχει να κάνει μόνο με τεχνολογία

«Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο επίκεντρο και στην φετινή Beyond, η ψηφιοποίηση διατρέχει τους πάντες και τα πάντα, έχει χτιστεί και τα προηγούμενα χρόνια όλο αυτό, υπάρχουν ευκαιρίες, προκλήσεις και απειλές από την AI και για τις πιο παραδοσιακές επιχειρήσεις», επεσήμανε ενώ προανήγγειλε πως η θεματική στο επόμενο Balkan Forum, 23 – 25 Μαΐου, θα είναι η ενέργεια.

Μετασχηματισμός

«Η ενεργειακή καρδιά της χώρας, η Δυτ. Μακεδονία, μετασχηματίζεται, η δίκαια αναπτυξιακή μετάβαση προχωρά, έχουν γίνει πολλά, ίσως όχι όσο γρήγορα θα θέλαμε, πολλές δράσεις τρέχουν, πολλές επιχειρήσεις συμμετέχουν, έχουμε προτάσεις για επενδυτικά σχέδια, θέλουμε επενδύσεις που θα δημιουργήσουν μόνιμες θέσεις εργασίας», σημείωσε.

«Αχρείαστες διαμαρτυρίες»

Αναφερόμενος στο μετρό της Θεσσαλονίκης, τόνισε πως «θα αλλάξει την πόλη, η Θεσσαλονίκη οφείλει να διαδραματίσει μητροπολιτικό ρόλο. Το Flyover μετά την δικαστική απόφαση ξεκινά και πάλι, φοβάμαι πως και αυτό το έργο συγκεντρώνει αχρείαστες διαμαρτυρίες, δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι δεν θέλουν το έργο, ο Περιφερειακός αυτή την στιγμή είναι από τους πιο επικίνδυνους δρόμους στην Ελλάδα».

«Στην Θεσσαλονίκη έχουν έρθει και 110 ηλεκτρικά λεωφορεία τα οποία θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους μέχρι το καλοκαίρι. Αυτή την στιγμή το κλίμα στην πόλη είναι ευρωεκλογικό, θεωρώ πως η εκπροσώπηση της Βόρειας Ελλάδας στο ψηφοδέλτιο θα αξιολογηθεί θετικά από τους πολίτες, δεν νομίζω πως είναι καιρός για παραφωνίες, ανεβαίνουμε σκαλί – σκαλί χωρίς να θέλω να ωραιοποιήσω καταστάσεις. Είναι σεβαστές οι διαφωνίες αλλά πρέπει να βλέπουμε την μεγάλη εικόνα», υποστήριξε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News