Αύξηση μεταξύ 2,5% και 3,5% αναμένεται να σημειώσει το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν του Χονγκ Κονγκ το πρώτο τρίμηνο του 2024, διατηρώντας τον μέτριο ρυθμό ανάπτυξης για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο, σύμφωνα με δηλώσεις την Κυριακή του επικεφαλής οικονομικών της πόλης.

Το ΑΕΠ για το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου, που προγραμματίζεται να δημοσιευθεί την Πέμπτη, αναμένεται να είναι «εντός του εύρους της πρόβλεψης οικονομικής ανάπτυξης για ολόκληρο το έτος», σημείωσε ο Οικονομικός Γραμματέας Πολ Τσαν, ανοίγοντας νέα καρτέλα χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Τα 10 cryptos με τις καλύτερες επιδόσεις για το 2024

Ο Τσαν τον Φεβρουάριο προέβλεψε ανάπτυξη για ολόκληρο το έτος για τον οικονομικό κόμβο της Ασίας από 2,5% έως 3,5%, ενώ το 2023 είχε κινηθεί στα επίπεδα του 3,2%.
Καθώς το Χονγκ Κονγκ αναζητά νέες πηγές ανάπτυξης, η κυβέρνηση της πόλης σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μεγάλες εκδηλώσεις όπως τα πυροτεχνήματα, προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες, είπε ο Τσαν, προσθέτοντας ότι 800.000 επισκέπτες αναμένεται να επισκεφθούν την Τετάρτη για την αργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Κίνα.

Οι αγορές Κίνας – Χονγκ Κονγκ έχασαν σχεδόν $5 τρισ. σε 3 χρόνια

Οι χρηματιστηριακές αγορές Κίνας – Χονγκ Κονγκ έχασαν κεφαλαιοποίηση ύψους 4,8 τρισ. δολαρίων από το 2021, η οποία, σύμφωνα με την HSBC, είναι μεγαλύτερη από την αξία του χρηματιστηρίου της Ινδίας.

Τα στοιχεία αυτά δεν αποτελούν καλό οιωνό ούτε για την Κίνα ούτε για το Χονγκ Κονγκ, ειδικά καθώς το εθνικό χρηματιστήριο της Ινδίας (NSE) έχει αυξηθεί κατά την ίδια περίοδο.

Το NSE ξεπέρασε το Hong Kong Stock Exchanges and Clearing (HKEX) και έγινε το τέταρτο μεγαλύτερο στον κόσμο τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χρηματιστηρίων, και η αξία του ανέρχεται σε 4,63 τρισ. δολάρια, καθιστώντας το έτσι το τρίτο μεγαλύτερο στην Ασία.

Αυτό είναι ενδεικτικό του πόσο μεγάλη έλξη έχουν αποκτήσει οι ινδικές μετοχές τα τελευταία χρόνια, σε αντίθεση με την πτώση τόσο στην Κίνα όσο και στο Χονγκ Κονγκ.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή