Με… φόρα από την καλύτερη εβδομάδα του τελευταίου εξαμήνου έρχεται σήμερα η Wall Street, η οποία κινείται θετικά, αλλά αναμένοντας παράλληλα και τα αποτελέσματα της συνεδρίασης της Federal Reserve, προκειμένου να έχει περισσότερες ενδείξεις για την πολιτική της.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,31% στις 38.358 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,33% στις 5.117 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,36% στις 15.984 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Tesla σημειώνει άλμα άνω του 11%, αφού ξεπέρασε ένα βασικό εμπόδιο στην κυκλοφορία της τεχνολογίας πλήρους αυτοοδήγησης στην Κίνα.

Επίσης, η Apple, ένα από τα πολλά μεγάλα ονόματα που ανακοίνωσαν οικονομικά αποτελέσματα την περασμένη εβδομάδα, σημειώνει άνοδο περίπου 2,5%, μετά την αναβάθμισή της από την επενδυτική εταιρεία Bernstein.

«Η αναβάθμιση στην τιμολόγηση της οικονομικής ανάπτυξης από την αγορά εξηγεί σε μεγάλο βαθμό την ανθεκτικότητα των μετοχών φέτος παράλληλα με την εκτίμηση για τα επιτόκια», σχολίασε ο David Kostin, επικεφαλής στρατηγικής μετοχών της Goldman Sachs στις ΗΠΑ. «Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες, η κινητήρια δύναμη των επιτοκίων έχει μετατοπιστεί και επηρεαστεί από τις ανησυχίες για τη νομισματική πολιτική, που ήταν πιο δύσκολο να αφομοιωθούν από τις μετοχές», πρόσθεσε, εξηγώντας για τις πρόσφατες αναταράξεις στη Wall Street.

Πάντως, στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, η Wall Street δείχνει ότι θα υποστηριχθεί από τις θετικές εκπλήξεις. Οι περισσότερες από το 45% των εισηγμένων στον S&P 500 που έχουν δημοσιεύσει αποτελέσματα μέχρι στιγμής, περίπου τέσσερις στις πέντε έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες, σύμφωνα με το FactSet

Την ίδια ώρα, η νομισματική πολιτική θα βρεθεί στο επίκεντρο αργότερα μέσα στην εβδομάδα, με τη Fed να ανακοινώνει την απόφασή της για τα επιτόκια την Τετάρτη. Ενώ η κεντρική τράπεζα αναμένεται ευρέως να διατηρήσει αμετάβλητο το κόστος δανεισμού, οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν στενά τη συνέντευξη Τύπου μετά την ανακοίνωση με τον πρόεδρο Jerome Powell.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street