Στηρίξεις από τις Alphabet και Microsoft λαμβάνει σήμερα η Wall Street, καθώς ανακοίνωσαν ικανοποιητικά αποτελέσματα το πρώτο τρίμηνο του έτους, την ώρα όμως που τα στοιχεία από τις καταναλωτικές δαπάνες προβλημάτισαν, καθώς ήταν υψηλότερα του αναμενομένου.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,19% στις 38.157 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,80% στις 5.088 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,53% στις 15.851 μονάδες.

Παρά το γεγονός ότι ήταν μια δύσκολη εβδομάδα, οι δείκτες είναι σε καλό δρόμο για να την κλείσουν θετικά. Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,6% την εβδομάδα μέχρι σήμερα, οδεύοντας στο να σπάσει ένα σερί πτώσης τριών εβδομάδων. Ο Nasdaq κερδίζει περισσότερο από 2%, οδεύοντας για την πρώτη θετική εβδομάδα μετά από πέντε πτωτικές. Ο Dow ενισχύεται κατά 0,3% αυτή την εβδομάδα.

Στο επίκεντρο σήμερα είναι οι μετοχές της Alphabet, οι οποίες σημειώνουν άλμα σχεδόν 12% μετά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη πρώτου τριμήνου. Η εταιρεία ενέκρινε επίσης το πρώτο μέρισμά της και την επαναγορά 70 δισ. δολαρίων.

Η Microsoft σημειώνει άνοδο 4% λόγω των ισχυρών αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου. Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη ήταν 21,94 δισ. δολάρια ή 2,94 δολάρια ανά μετοχή από 18,30 δισεκατομμύρια δολάρια ή 2,45 δολάρια ανά μετοχή το προηγούμενο τρίμηνο και έναντι πρόβλεψης για 2,82 δολ. μετοχή.

Πάντως, η επιφυλακτικότητα παραμένει στην αγορά, μετά και τα στοιχεία που έδειξαν απότομη επιβράδυνση της ανάπτυξης. Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν αυξήθηκε κατά 1,6% το πρώτο τρίμηνο, σε σύγκριση με την πρόβλεψη του Dow Jones για 2,4%.

«Η Fed θα ανησυχεί περισσότερο για τον πληθωρισμό που θα ξεπεράσει τον στόχο της το πρώτο τρίμηνο παρά για την επιβράδυνση της ανάπτυξης», σχολίασε όμως ο Bill Adams, επικεφαλής οικονομολόγος στην Comerica Bank. «Η Fed είναι πιθανό να επιβραδύνει τον ρυθμό της μείωσης του ισολογισμού της σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις, αλλά πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Σεπτέμβριο για να αρχίσει η μείωση των επιτοκίων».

Την ίδια ώρα, οι προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες (PCE) αυξήθηκαν κατά 160,9 δισ. δολάρια ή 0,8% τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με έκθεση του Bureau of Economic Analysis. Το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε κατά 122 δισ. δολάρια ή 0,5% σε μηνιαία βάση, ενώ το διαθέσιμο προσωπικό εισόδημα (DPI) αυξήθηκε κατά 104 δισ. δολάρια ή 0,5%.

Ο δείκτης τιμών PCE, τον οποίο παρακολουθεί στενά η Federal Reserve, αυξήθηκε κατά 0,3% σε μηνιαία βάση και 2,7% ετησίως, περισσότερο από ό,τι προέβλεπαν οι αναλυτές. Ο δομικός δείκτης τιμών PCE αυξήθηκε κατά 0,3% σε μηνιαία βάση και 2,8% σε ετήσια βάση, με το τελευταίο ποσοστό να υπερβαίνει επίσης τις προσδοκίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]