Έντονη νευρικότητα και αρκετές εναλλαγές προσήμου εμφανίζει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να κρατήσει τα κέρδη του Απριλίου, ενώ δέχεται αντίρροπες δυνάμεις στο ταμπλό.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,09% στις 1.453,71 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,3 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,31% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.532,84 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,32% στις 1.264,93 μονάδες.

Αποτελέσματα και αποκοπές

Μετά από μία καθόλα θετική εβδομάδα, το ΧΑ σήμερα πρέπει να διαχειριστεί την αποκοπή μερίσματος του ΟΠΑΠ, αλλά και τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν πολλές εισηγμένες. Επίσης, η εβδομάδα είναι πλούσια σε σχετικές ανακοινώσεις, με τις τράπεζες να αναμένεται να συντηρήσουν το ενδιαφέρον της αγοράς, ανοίγοντας τον τραπεζικό κύκλο των αποτελεσμάτων του α’ τριμήνου.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως σχολιάζει ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance, η ελληνική αγορά, αν και στα 100 δισ. πλέον, είναι αισθητά ρηχή για τους θεσμικούς με αποτέλεσμα να βλέπουμε κινήσεις που είναι μπροστά χρονικά από τους υπόλοιπους για να έχουν πιθανότητες να βγουν χαρτιά προς πώληση. Το ίδιο φυσικά μπορεί να συμβαίνει και στις διορθώσεις για να υπάρχουν αγοραστές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερες χρηματιστηριακές συγκινήσεις το επόμενο διάστημα, εκτιμά ο κ. Ζαχαράκης.

Τεχνικά πλέον, κατά τον κ. Ζαχαράκη, και με νέα υψηλά, ψάχνουμε τις 1.500 μονάδες σε πρώτη φάση, θυμίζοντας ότι έχουμε στόχο έτους την ζώνη των 1.600+ μονάδων. Η ζώνη των 1.415-1.420 γίνεται σημαντική στήριξη και πρώτο μέλημα του ΓΔ είναι να κλείσει πάνω από τις 1.470 μονάδες. Προσοχή βραχυπρόθεσμα στην ζώνη των 1.300 μονάδων του τραπεζικού, καθώς μία κατοχύρωση σε κλείσιμο θα μπορούσε να σκουιζάρει αρκετούς, κατά τον κ. Ζαχαράκη.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Quest συνεχίζει την ανοδική της κίνηση μετά το deal στον κλάδο με την EpsilonNet, καταγράφοντας σήμερα κέρδη 2,17%. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΧΑ, Aegean, Motor Oil και Σαράντη, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Τιτάν, ΕΥΔΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Λάμδα, Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ και ΟΤΕ.

Από την άλλη, ο ΟΠΑΠ χάνει 2,98%, καθώς σήμερα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,60 ευρώ ανά μετοχή, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Jumbo, Cenergy, Εθνική, ΔΕΗ, Eurobank, Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, Autohellas, Coca Cola και Alpha Bank.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών