Κάτω από τις 1.450 μονάδες βρίσκεται και πάλι το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο φαίνεται να υποκύπτει στις πιέσεις των δεικτοβαρών του τίτλων, αναλώνοντας τις κινήσεις της εβδομάδας σε μικροδιορθώσεις θέσεων με χαμηλό τζίρο.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,48% στις 1.448,03 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 39 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7,3 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,74% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.517,54 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 1,44% στις 1.250,71 μονάδες.

Θετική στάση αναμονής στις ευρωαγορές, στο +18% η Atos

«Κουτσή» εβδομάδα

Ανοίγοντας τη Μεγάλη Εβδομάδα του Πάσχα των Ορθοδόξων το ΧΑ προτιμά να αναλωθεί σε μικροδιορθώσεις θέσεων, παίρνοντας μέρος των κερδών της προηγούμενης, ομολογουμένως, θετικής εβδομάδας. Άλλωστε, η αγορά θα παραμείνει κλειστή την Μ. Τετάρτη, 1η Μαΐου, την Μ. Παρασκευή, 3 Μαΐου, την Δευτέρα του Πάσχα, 6 Μαΐου, και την Τρίτη του Πάσχα, 7 Μαΐου.

Παρόλα αυτά, τεχνικά τα περιθώρια μιας μικρής διόρθωσης είναι ικανοποιητικά, καθώς σύμφωνα με την Fast Finance έχουν απελευθερωθεί κάποιες ανοδικές δυνάμεις μετά την επαναφορά του πάνω από τις 1.420 μονάδες. Το επίπεδο αυτό γίνεται πλέον σημαντική στήριξη, ενώ αντίθετα μία κατοχύρωση των 1.473 μονάδων σε κλείσιμο, μπορεί να μας δώσει συνέχεια προς τους στόχους των 1.500 ή 1.540 μονάδων.

Σε επίπεδο FTSE 25, η κύρια στήριξη είναι στις 3.450 μονάδες, ενώ η κοντινή είναι στις 3.500 μονάδες. Από την άλλη, μία κατοχύρωση σε κλείσιμο των 3.573 μπορεί να οδηγήσει στις 3.633 μονάδες. Ο τραπεζικός πλέον έχει κοντινή στήριξη τις 1.237 μονάδες και κύρια τις 1.210 και στοχεύει λίγο πάνω από τις 1.300 μονάδες, επίπεδο που αν καταφέρει να κατοχυρώσει σε κλείσιμο μπορεί να υπάρξει σημαντικό short squeeze.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο ΟΠΑΠ χάνει σήμερα 2,92%, λόγω αποκοπής μερίσματος, με τις Eurobank, Alpha Bank, Quest, Ελλάκτωρ, Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια και Εθνική να ακολουθούν με απώλειες άνω του 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Λάμδα, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Autohellas, Jumbo και Μυτιληναίος.

Από την άλλη, ξεχωρίζουν οι Aegean, Motor Oil και Βιοχάλκο, οι οποίες με τα άνω του 1% κέρδη τους προσπαθούν να δώσουν άμυνες στην αγορά, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Σαράντης, Cenergy, Coca Cola, ΕΛΧΑ, Τιτάν, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα και ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών