«Μετά από μια έντονη πενταετία, είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή για μένα να βρω μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ της προσωπικής και της επαγγελματικής μου ζωής. Σκοπεύω να ακολουθήσω μια καριέρα χαρτοφυλακίου στο μέλλον». Με αυτά τα λόγια, ο διευθύνων σύμβουλος της HSBC, Noel Quinn, ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη την πρόθεσή του, σε μια αιφνιδιαστική αποχώρηση από την τράπεζα την οποία τα πέντε τελευταία χρόνια αναδιάρθρωσε μέσω μιας σαρωτικής σειράς πωλήσεων περιουσιακών στοιχείων σε όλο τον κόσμο.

Σε απολύσεις προχωρούν Morgan Stanley και HSBC στην Ασία λόγω μείωσης των συναλλαγών

Σε αναζήτηση διαδόχου

Η τράπεζα είπε ότι έχει ήδη ξεκινήσει μια επίσημη διαδικασία για την εύρεση διαδόχου. Ο Chief Financial Officer Georges Elhedery, ο οποίος διορίστηκε στο Νο. 2 ρόλο τον περασμένο Ιανουάριο, μετά από μια άδεια πριν από την οποία ήταν επικεφαλής των αγορών της τράπεζας, είναι πιθανότατα ο κύριος εσωτερικός υποψήφιος για τη θέση.

Η τράπεζα ανέφερε επίσης κέρδη προ φόρων που ανήλθαν στα 12,7 δισεκατομμύρια δολάρια για το τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο έναντι 12,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα, καθώς αγωνίζεται να αντιμετωπίσει το αυξανόμενο κόστος από την επέκταση στην Ασία και εν μέσω πληθωριστικών πιέσεων.

Τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα από τον μέσο όρο των προβλέψεων των αναλυτών των 12,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων που συνέταξε η HSBC.

Η τράπεζα με έδρα το Λονδίνο ανακοίνωσε επίσης επαναγορές μετοχών αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέραν των αγορών μετοχών 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανακοινώθηκαν τον Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή