
Την εκτίμηση ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα είναι σε θέση να μειώσει τα επιτόκια από τις αρχές του Ιουνίου, εξέφρασε το μέλος του δ.σ Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό. Ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης στηρίζει την άποψή του στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη που ανακοινώθηκαν σήμερα.
Ο πληθωρισμός στη Γαλλία και στην ευρύτερη ευρωζώνη παρέμεινε σταθερός τον Απρίλιο στο 2,4%, με τις υποκείμενες πιέσεις στις τιμές στο μπλοκ του κοινού νομίσματος να υποχωρούν ελαφρά.
Βιλερουά – ΕΚΤ: Η αβεβαιότητα στο πετρέλαιο δεν θα εμποδίσει τις μειώσεις επιτοκίων
Ο Βιλερουά, ηγετική μορφή της ομάδας των περιστεριών της ΕΚΤ, είπε ότι τα στοιχεία ενισχύουν την εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός οδηγείται μέχρι το επόμενο έτος στο στόχο του 2% της ΕΚΤ.
«Ως εκ τούτου, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε τη μείωση των επιτοκίων στις αρχές Ιουνίου» είπε σε ανάρτηση του στο κοινωνικό δίκτυο Linkedin.
«Η ταχύτητα των μειώσεων θα πρέπει στη συνέχεια να ρυθμιστεί ρεαλιστικά ανάλογα με τις προοπτικές για τον πληθωρισμό πέρα από τα μηνιαία αποτελέσματα, τα οποία θα μπορούσαν να παρουσιάσουν κάποια μεταβλητότητα», πρόσθεσε.
Δεν είναι πρώτη φορά που εκφράζει την ανάγκη χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής. Σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν μέρες στην γαλλική εφημερίδα Les Echos, όταν υπήρχε έντονη ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, υποστήριξε ότι η αβεβαιότητα στις τιμές του πετρελαίου δεν θα αποτρέψει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από την πρώτη μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο.
Οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ συγκλίνουν στην απόφασή τους για μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση της 6ης Ιουνίου, αν και υπάρχουν διαφωνίες για το πώς θα συνεχίσουν στην πορεία.


Latest News

Αναβρασμός με τους δασμούς Τραμπ - Μπορούν οι αναδυόμενες ασιατικές αγορές να βγουν κερδισμένες;
Οι αναδυόμενες αγορές βρίσκονται ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα - Πώς θα ισορροπήσουν στον εμπορικό πόλεμο

Ο πυρετός του χρυσού στην Κίνα - Οι μικροεπενδυτές και οι προειδοποιήσεις των αρχών
Γιατί οι Κινέοι δανείζονται ή βάζουν τις αποταμιεύσεις τους στον χρυσό

Η μεγάλη επιστροφή του σαουδάραβα κολλητού του Μασκ - Η ταραχώδης ζωή του Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ
Ο φανταχτερός Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος επενδυτής Αλουαλίντ επιστρέφει στο προσκήνιο, ενθαρρυμένος από την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Το Πεκίνο εξετάζει εξαιρέσεις στους δασμούς 125% - Ποια προϊόντα αφορούν
Η Κίνα εξετάζει τώρα εξαιρέσεις από τους δασμούς, στο πνεύμα των αντίστοιχων πρόσφατων αμερικανικών ανακοινώσεων

Goldman: Η Κίνα μπορεί να εξαιρέσει το αιθάνιο και το υγραέριο από υψηλούς δασμούς
Η σημαντική εξάρτηση της κινεζικής βιομηχανίας πλαστικών από τις αμερικανικές εισροές βάζει σε σκέψεις το Πεκίνο, σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Ο κινέζος χειριστής ρομποταξί Pony.ai εξετάζει IPO σε άλλα χρηματιστήρια
Λιγότερο από έξι μήνες μετά την IPO της Νέας Υόρκης, οι αυξανόμενοι φόβοι διαγραφής από ΗΠΑ ωθούν την Pony.ai σε αναζήτηση εναλλακτικής IPO

ΕΚΤ: Οι τράπεζες υποτιμούν τις απώλειες δανείων του τομέα αυτοκινήτων
Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι ένας από τους τομείς στους οποίους «οι προβλέψεις των τραπεζών δεν φαίνεται να αντικατοπτρίζουν επαρκώς τους καθοδικούς κινδύνους

Ο Τραμπ βάζει στο μικροσκόπιο την χρηματοδότηση πανεπιστημίων από το εξωτερικό
Νέο εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ απειλεί να περικόψει ομοσπονδιακά χρήματα από τα σχολεία που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις αποκάλυψης ξένων χρηματοδοτήσεων

Η Boeing απειλεί να σταματήσει να κατασκευάζει αεροσκάφη για την Κίνα
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επισκιάζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Boeing