Στα 11,3 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα έσοδα της Entersoft για το α’ τρίμηνο του 2024, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 12% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2023 (€10,1
εκατ.)

Τα EBITDA της εταιρείας ανήλθαν σε 4,3 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 9% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (€3,9 εκατ.)

Τα κέρδη προ φόρων κατέγραψαν αύξηση κατά 9% στα 3,37 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (€3,1 εκατ.). Τα ταμειακά διαθέσιμα διαμορφώνονται σε €12,3 εκατ. έναντι €11,2 εκατ. στο τέλος της περυσινής χρήσης 2023 και τα καθαρά διαθέσιμα σε €4 εκατ. μετά την αφαίρεση του δανεισμού ύψους €8,3 εκατ.

Entersoft: Υποχρεωτική δημόσια προσφορά από την Unity

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, η ανάπτυξη των εσόδων του Ομίλου κατά το Α’ τρίμηνο είναι οργανική και κρίνεται ικανοποιητική αφού κινήθηκε σύμφωνα με τις προσδοκίες υλοποιώντας τον προϋπολογισμό.

Από όλες τις δραστηριότητες του Ομίλου η μεγαλύτερη ανάπτυξη παρουσιάζεται στις υπηρεσίες ηλεκτρονικής τιμολόγησης καθώς και τα ERP λογισμικά.

Η  διοίκηση εκτιμά ότι τα επόμενα τρίμηνα ο ρυθμός ανάπτυξης θα ενισχυθεί, ως αποτελέσματα της εποχικότητας των εσόδων και της βάσης σύγκρισης με τα αντίστοιχα μεγέθη του 2023.

H εξαγορά από Olympia Group

Υπενθυμίζεται ότι την εξαγορά του 53% της Entersoft ανακοίνωσε πρόσφατα η Olympia Group  το επενδυτικό fund του Πάνου Γερμανού, με την υποστήριξη διεθνούς επενδυτή, την Imker Capital.

Ο όμιλος του Πάνου Γερμανού που πριν από οκτώ περίπου χρόνια απέκτησε πάνω από το 33% της SoftOne, προχώρησε τώρα σε δεσμευτική συμφωνία με τους μετόχους της Entersoft S.A. που αντιπροσωπεύουν το 53% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας για την απόκτηση των μετοχών τους.

Οι δύο εταιρείες θα συνυπάρχουν σε ένα δυναμικό οικοσύστημα που θεμελίωσε ήδη από τη δεκαετία του 1980 ο Πάνος Γερμανός και μετεξελίχθηκε ταχύτατα σε έναν διεθνή επενδυτικό όμιλο.

Η φιλοσοφία του Πάνου Γερμανού εστιάζει στη δημιουργία «εταιρειών πρωταθλητριών». Από την ανάπτυξη της Westnet και της SoftOne, την ανάδειξη της PLAY ως η κορυφαία εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Πολωνία, την στρατηγική συμφωνία της Public με τη MediaMarkt (PMM), που σήμανε τη δημιουργία της μεγαλύτερης πολυκαναλικής αλυσίδας λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών προϊόντων στην Ελλάδα και την Κύπρο, και την εξέλιξη της Sunlight σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κλάδο της αποθήκευσης ενέργειας, όλες οι επιχειρηματικές κινήσεις έχουν παγιώσει τις προϋποθέσεις για ένα δυναμικό μέλλον.

Οι υπηρεσίες

Η Entersoft είναι ένας όμιλος εταιρειών πληροφορικής που παρέχει ευρεία γκάμα λογισμικών και εξειδικευμένων λύσεων (ERP, CRM, SCM, Retail, Mobile, HRM, eInvoicing, eCommerce) σε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους για την αυτοματοποίηση όλων των μονάδων, τμημάτων και επιχειρησιακών δραστηριοτήτων χρησιμοποιώντας εφαρμοσμένες καινοτομίες. Πέρυσι ολοκλήρωσε 4 εξαγορές -GGSoft, SmartCV κατά 62%, SW RetailSoft, Infopower HR Solutions-, διευρύνοντας την παρουσία της σε νέες κάθετες αγορές. Ήδη από τα προηγούμενα χρόνια έφερε μαζί της τις επιτυχημένες επενδύσεις όπως στην LogOn, την BIT Software Romania (75%), την Wedia που εξασφάλισε την είσοδό της στο e-commerce, της Optimum που της χορήγησε μια θέση στο λογισμικό Εφοδιαστικής Αλυσίδας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις