Θετικά κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς έχουν αποκτήσει λίγο καλύτερη ορατότητα στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ λαμβάνουν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,35% στις 38.035 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,51% στις 5.044 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,86% στις 15.740 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η κατασκευάστρια τσιπ, Qualcomm, σημειώνει άνοδο άνω του 5% χάρη στα καλύτερα από τα αναμενόμενα προσαρμοσμένα κέρδη και την ισχυρή καθοδήγηση εσόδων. Επίσης, η Qualcomm περιμένει στο γ’ τρίμηνο πωλήσεις ύψους 9,2 δισ. δολαρίων, κατά μέσο όρο, και προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 2,25 δολαρίων.

Η εταιρεία λιανικής πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Carvana καταγράφει άλμα 38% μετά την ανακοίνωση των καλύτερων κερδών ιστορικά. Μάλιστα, η αγορά εξέλαβε τις επιδόσεις της ως «απάντηση» στα υψηλά επιτόκια που αναπόφευκτα ωθούν τους καταναλωτές να αναζητήσουν προσφορές για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα αντί να επιλέξουν νέα αυτοκίνητα.

Από την άλλη, η υπηρεσία παράδοσης DoorDash σημειώνει πτώση 11% αφού ανέφερε μεγαλύτερες ζημίες ανά μετοχή, σε σχέση με τις προβλέψεις αναλυτών της Wall Street. Ωστόσο, η εταιρεία ξεπέρασε τις επιδόσεις της στο μέτωπο εσόδων, σημειώνοντας 2,51 δισ. δολάρια έναντι μιας συναινετικής εκτίμησης 2,45 δισ. δολαρίων.

Καταλύτης η Fed

Η σημερινή εικόνα έρχεται μετά από μια δύσκολη ημέρα στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στην απόφαση της Federal Reserve να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια. Στη συνέντευξη Τύπου που παρακολουθήθηκε στενά, ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell ουσιαστικά απέκλεισε το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων ως την επόμενη κίνηση της κεντρικής τράπεζας, παρά τις λίγες πρόσφατες ενδείξεις χαλάρωσης του πληθωρισμού.

Την ίδια ώρα, όπως επισημαίνει και ανάλυση του “ΟΤ” τρία είναι τα σημεία που αξίζει να επισημανθούν. Το πρώτο είναι ότι επισημαίνει ελλιπή πρόοδο ως προς τη μείωση του πληθωρισμού στον στόχο του 2%, το δεύτερο ότι θεωρεί απίθανη περαιτέρω αύξηση του κόστους δανεισμού και το τρίτο ότι αποφάσισε να χαλαρώσει τον ρυθμό με τον οποίο μειώνει τα ομόλογα στον ισολογισμό μαμούθ της Fed, κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως σταδιακή χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.

Πράγματι, ο πρόεδρος της Fed είπε ότι είναι πιθανό να χρειαστεί περισσότερος χρόνος από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως για να αποκτήσουν τα στελέχη της Fed τη «μεγαλύτερη εμπιστοσύνη» που απαιτείται για να ξεκινήσουν τη μείωση των επιτοκίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street