Θετικά κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο έχει επιστρέψει από τη χθεσινή αργία με διαθέσεις να επιβεβαιώσει για ακόμη μία φορά τα επίπεδα των 1.450 μονάδων, με τη βοήθεια της ισχυρής ανόδου της Εθνικής.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,69% στις 1.458,46 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 17 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,87% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.543,71 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 1,63% στις 1.257,50 μονάδες.

Δίνουν τον τόνο οι τράπεζες

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έχει βγει μπροστά σήμερα, αποτυπώνοντας τις καλές επιδόσεις που ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του έτους και δίνοντας σημαντικές στηρίξεις σε μια συνεδρίαση – «σάντουιτς» ανάμεσα σε πολλές αργίες. Μετά τη χθεσινή ανάπαυλα άλλωστε, η αγορά θα παραμείνει κλειστή μέχρι και την Τρίτη, αφήνοντας έτσι πολλά χαρτοφυλάκια να επιδίδονται σε μικρές κινήσεις αναδιάρθρωσης των θέσεων.

Τα αυξημένα επίπεδα τζίρου σήμερα στην αγορά σχετίζονται με την μετοχή της EpsilonNet, η οποία συνεχίζει τις συναλλαγές που αφορούν τη δημόσια προσφορά από τους επενδυτές του οχήματος του Fund Barca Capital. Οι συναλλαγές γίνονται στα 12 ευρώ, ενώ το ποσοστό της θυγατρικής, Ginger Digital BidCo, έχει φτάσει, σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις στο 69,54% της υπό αποχώρησης εισηγμένης.

Τα παραπάνω δικαιολογούν και τις αντοχές που δείχνει η αγορά στα επίπεδα, καθώς ο οποιοσδήποτε καταλαβαίνει ότι και οι επιχειρηματικές ζυμώσεις βρίσκονται στο απόγειό τους, ώστε να διαφαίνεται και “στο πεδίο της μάχης” το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας. Και προφανώς, το Χρηματιστήριο αποτυπώνει ένα μέρος αυτής της εικόνας, και ενδέχεται, κατά τους αναλυτές, να συνεχίσει έτσι μακροπρόθεσμα, εάν κάτι δεν αλλάξει διαρθρωτικά.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Εθνική σημειώνει κέρδη 2,30%, με τις Eurobank, Quest, Jumbo, Coca Cola, ΕΛΧΑ και Πειραιώς να ακολουθούν με άνοδο που ξεπερνά το 1%.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Aegean, Alpha Bank, ΟΤΕ, Βιοχάλκο, ΕΥΔΑΠ, Σαράντης, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, Cenergy και ΔΕΗ, ενώ ήπια πτωτικά οι ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, Μυτιληναίος, Τιτάν, Λάμδα και Autohellas.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών