Η επενδυτική εταιρεία TOMS Capital Investment Management έχει λάβει μια «σημαντική» θέση στην επιχείρηση που παράγει τα γνωστα δημητριακά Kellogg’s, την αμερικανική πολυεθνική εταιρεία παραγωγής τροφίμων Kellanova και ασχολείται με την εταιρεία, δήλωσαν την Πέμπτη δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα, αναφέρει το Reuters.

Το μέγεθος της συμμετοχής της TOMS Capital Investment Management δεν κατέστη δυνατό να γίνει γνωστό και δεν είναι σαφές τι συζητούν η επενδυτική εταιρεία και η Kellanova, η αποτίμηση της οποίας φθάνει στα 21 δισ. δολάρια.

Kraft Heinz: Μπορεί ο νέος CEO να αλλάξει τα επεξεργασμένα τρόφιμα;

Η TOMS Capital Investment Management τείνει να εργάζεται παρασκηνιακά σε …ακτιβιστικές εκστρατείες και έχει συμμετάσχει στο παρελθόν στην προσπάθεια να προωθήσει αλλαγές στην Colgate-Palmolive.

«Έχουμε οξύνει τη στρατηγική μας, έχουμε θέσει φιλόδοξους οικονομικούς στόχους και έχουμε κάνει τολμηρές κινήσεις για τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους τα τελευταία χρόνια, στην υπηρεσία της παροχής σταθερών, κορυφαίων αποδόσεων για τους μετόχους», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Τα αποτελέσματα τριμήνου

Η Kellanova, η οποία κατασκευάζει τα Pop-Tarts, ανακοίνωσε τριμηνιαία κέρδη την Πέμπτη, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της Wall Street για τις πωλήσεις και τα κέρδη του πρώτου τριμήνου χάρη στις υψηλότερες τιμές και τη σταθερή ζήτηση για τα δημητριακά πρωινού και τα έτοιμα προς κατανάλωση σνακ, στέλνοντας τις μετοχές της με άνοδο περίπου 9% στις πρώτες συναλλαγές.

Το ποικιλόμορφο χαρτοφυλάκιο της Kellanova, το οποίο περιλαμβάνει κράκερς Grahams, μπάρες πρωινού Nutri-Grain και κατεψυγμένα τρόφιμα όπως η Morningstar Farms, καθώς και η υψηλή τιμολόγηση βοήθησαν να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις από τη στροφή ορισμένων καταναλωτών σε εναλλακτικές λύσεις με χαμηλότερες τιμές.

Η εταιρεία δήλωσε ότι οι τιμές αυξήθηκαν κατά 8,5% το τρίμηνο, ενώ ο όγκος των οργανικών πωλήσεων μειώθηκε κατά 3,1%.

«Βραχυπρόθεσμα, ωστόσο, είναι προφανές ότι οι όγκοι θα είναι κρίσιμοι για να δει η εταιρεία αύξηση της κορυφαίας γραμμής, καθώς πιθανότατα δεν υπάρχει πλέον περιθώριο να πιέσει περαιτέρω την τιμολόγηση, καθώς οι καταναλωτές παραμένουν υπό πίεση», δήλωσε ο αναλυτής της Third Bridge, John Oh.

Οι αναφερόμενες καθαρές πωλήσεις της Kellanova ύψους 3,20 δισ. δολαρίων το τρίμηνο που έληξε στις 30 Μαρτίου, ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών για 3,16 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Η εταιρεία, η οποία διαθέτει επίσης διεθνώς αναγνωρισμένες μάρκες δημητριακών, όπως τα Frosties και τα Special K, ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 1,01 δολαρίων ανά μετοχή για το τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των 85 σεντς.

Οι υψηλότερες τιμές συνέβαλαν επίσης στην αύξηση του προσαρμοσμένου μικτού περιθωρίου κέρδους της στο 35,7% από 31,0% ένα χρόνο νωρίτερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή