Η αμερικανική πετρελαιοπαραγωγός ConocoPhillips, έχασε τα στοιχήματα της Wall Street για τα κέρδη πρώτου τριμήνου την Πέμπτη, καθώς οι χαμηλότερες τιμές φυσικού αερίου και το αυξημένο κόστος αντιστάθμισαν τον υψηλότερο όγκο παραγωγής πετρελαίου.

Ένας ηπιότερος του αναμενόμενου χειμώνας έπληξε τη ζήτηση για το καύσιμο θέρμανσης στο τρίμηνο και έριξε τις τιμές του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ σε χαμηλό τρεισήμισι ετών τον Φεβρουάριο, επηρεάζοντας επίσης τα κέρδη των αμερικανικών πετρελαϊκών μεγαλοπαραγωγών Exxon Mobil  και Chevron .

Εxxon: Χαμηλότερα των προσδοκιών κέρδη στο α’ τρίμηνο – «Βουτιά» στον κλάδο καυσίμων

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας με έδρα το Χιούστον του Τέξας μειώθηκαν κατά 10% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, στα 2,6 δισ. δολάρια το τρίμηνο. Τα προσαρμοσμένα κέρδη υποχώρησαν στα 2,4 δισ. δολάρια ή 2,03 δολάρια ανά μετοχή, από 2,38 δολάρια ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα, χάνοντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 2,04 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Αύξηση παραγωγής

Η συνολική μέση τιμή πώλησης της ConocoPhillips μειώθηκε κατά 7% στα 56,60 δολάρια ανά βαρέλι ισοδύναμου πετρελαίου (boe) το πρώτο τρίμηνο, από 60,86 δολάρια ανά boe ένα χρόνο νωρίτερα.

Το μεγαλύτερο μέρος του πλήγματος προήλθε από την πτώση κατά 46% των πραγματοποιηθεισών τιμών φυσικού αερίου το πρώτο τρίμηνο. Σχεδόν το ήμισυ του όγκου παραγωγής της εταιρείας είναι φυσικό αέριο ή υγρά φυσικού αερίου.

Η ConocoPhillips δήλωσε ότι αναμένει συνεχιζόμενη αστάθεια το δεύτερο τρίμηνο που προέρχεται από τις δραστηριότητές της στη λεκάνη Permian, την κύρια σχιστολιθική λεκάνη των ΗΠΑ, λόγω της συντήρησης των αγωγών και των περιορισμών στην απορρόφηση από τρίτους.

Εν τω μεταξύ, η αμερικανική παραγωγή πετρελαίου βρίσκεται σε άνοδο με την πρόοδο της τεχνολογίας fracking στις Ηνωμένες Πολιτείες να αντισταθμίζει τη μείωση της παραγωγικότητας των πηγών.

Η παραγωγή της ConocoPhillips αυξήθηκε σε 1,9 εκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ανά ημέρα (boepd) από 1,79 εκατομμύρια boepd το προηγούμενο τρίμηνο.
Η παραγωγή της κατά το δεύτερο τρίμηνο αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο στα 1,91 έως 1,95 εκατομμύρια boepd, δήλωσε η εταιρεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια