Ισχυρή ώθηση από την αγορά της Νότιας Κορέας έλαβαν οι ασιατικοί δείκτες, με τις δεικτοβαρείς μετοχές των Samsung Electronics και SK Hynix να δίνουν το ρυθμό.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε πάνω από 2% για να φτάσει στο υψηλό ενός μηνός, τροφοδοτούμενος από τα κέρδη των Samsung Electronics και SK Hynix. Ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq σημείωσε άνοδο 0,60%.

Γεν: Υποχωρεί έναντι του δολαρίου

Την ίδια ώρα, η Αποθεματική Τράπεζα της Αυστραλίας διατήρησε το βασικό της επιτόκιο δανεισμού στο 4,35% για τέταρτη κατά σειρά συνεδρίαση.

Η κεντρική τράπεζα ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι τα πρόσφατα στοιχεία έδειξαν ότι ενώ ο πληθωρισμός υποχωρεί, ο ρυθμός έχει επιβραδυνθεί περισσότερο από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως, προσθέτοντας ότι «παραμένει υψηλός».

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έκλεισε με άνοδο 1,33% στις 7.784,7 μονάδες μετά την απόφαση, σημειώνοντας κέρδη για τέταρτη συνεχή ημέρα.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας επανήλθε μετά τις αργίες και έκλεισε με άνοδο 1,57% στις 38.835,1 μονάδες, ενώ ο Topix κέρδισε 0,65% για να κλείσει στις 2.746,22 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ αντέστρεψε τα ενδοσυνεδριακά του κέρδη και έκλεισε με πτώση 0,5%, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε άνοδο 0,11%.

Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε τη συμφωνία ύψους 14,9 δις. δολαρίων ώστε η ιαπωνική Nippon Steel να αγοράσει U.S. Steel. Οι μετοχές της Nippon Steel υποχώρησαν 0,26%, ενώ οι μετοχές της US Steel σημείωσαν άλμα 4,3% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στις ΗΠΑ.

Στα μάκρο της ημέρας, οι όγκοι λιανικών πωλήσεων στην Αυστραλία μειώθηκαν κατά 0,4% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση το πρώτο τρίμηνο του έτους, σε σύγκριση με τους προηγούμενους τρεις μήνες, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία. Η μέτρηση έρχεται μετά από άνοδο 0,4% το δ’ τρίμηνο του 2023. Σε ετήσια βάση, ο όγκος των λιανικών πωλήσεων μειώθηκε κατά 1,3% το τρίμηνο Μαρτίου.

Επίσης, η δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών της Ιαπωνίας επεκτάθηκε τον Απρίλιο με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της S&P Global. Ο γενικός δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας υπηρεσιών au Jibun Bank Japan έφτασε στο 54,3 τον Απρίλιο, σε σύγκριση με 54,1 τον Μάρτιο, αγγίζοντας το υψηλό οκτώ μηνών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές