Η Boeing βρίσκεται αντιμέτωπη με νέα έρευνα, αφού η εταιρεία κατασκευής αεροπλάνων δήλωσε στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ότι ενδέχεται να μη διενήργησε σωστά ορισμένους ποιοτικούς ελέγχους στα αεροπλάνα της, 787 Dreamliner.

Η αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ανακοίνωσε ότι «διερευνά κατά πόσον η Boeing ολοκλήρωσε τις επιθεωρήσεις και εάν υπάρχει περίπτωση οι υπάλληλοι της εταιρείας να έχουν παραποιήσει αρχεία αεροσκαφών».

Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει

Η ρυθμιστική αρχή επισήμανε ότι ενώ η έρευνα βρισκόταν σε εξέλιξη, οι υπάλληλοι της Boeing θα επιθεωρούσαν εκ νέου τα Dreamliners που δεν είχαν παραδοθεί ακόμη σε πελάτες – αεροπορικές εταιρείες και η εταιρεία θα αναπτύξει ένα «σχέδιο δράσης» για τα αεροπλάνα που είναι ήδη σε υπηρεσία.

Η FAA πρόσθεσε ότι ενημερώθηκε «οικειοθελώς» τον Απρίλιο από τη Boeing «ότι ενδέχεται να μην έχει ολοκληρώσει τις απαιτούμενες επιθεωρήσεις για να επιβεβαιώσει την επαρκή πρόσφυση και γείωση όπου τα φτερά ενώνονται με την άτρακτο σε ορισμένα αεροπλάνα 787 Dreamliner».

Το στέλεχος της Boeing που επιβλέπει το πρόγραμμα 787, Scott Stocker, έγραψε σε εσωτερικό σημείωμα, το οποίο αποκάλυψε ο Guardian, ότι το πρόβλημα αναφέρθηκε από έναν υπάλληλο και ήταν μια περίπτωση «ανάρμοστης συμπεριφοράς», αλλά όχι «άμεσο ζήτημα ασφάλειας της πτήσης».

Παραβιάσεις των πολιτικών της εταιρείας

Το σημείωμα ανέφερε ότι η εταιρεία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «πολλοί άνθρωποι είχαν παραβιάσει τις πολιτικές της εταιρείας, επειδή δεν έκαναν την απαιτούμενη δοκιμή, αλλά κατέγραψαν την εργασία ως ολοκληρωμένη».

«Ενημερώσαμε αμέσως τη ρυθμιστική μας αρχή για όσα μάθαμε και λαμβάνουμε γρήγορες και σοβαρές διορθωτικές ενέργειες με πολλούς συνεργάτες μας», προστίθεται στο σημείωμα.

Τον περασμένο μήνα, ένας πληροφοριοδότης εμφανίστηκε με ισχυρισμούς σχετικούς με θέματα ασφάλειας και ποιότητας για πολλά μοντέλα Boeing και κάλεσε την αεροναυπηγική εταιρεία να καθηλώσει κάθε αεροσκάφος 787 Dreamliner παγκοσμίως, προειδοποιώντας ότι κινδυνεύουν να εμφανίσουν πρόωρη βλάβη.

Ο μηχανικός της Boeing, Σαμ Σαλεχπούρ, ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία ακολούθησε συντομεύσεις για να μειώσει τα σημεία συμφόρησης στην παραγωγή κατά την κατασκευή του 787. Έθεσε επίσης ζητήματα σχετικά με την παραγωγή του 777, ενός άλλου αεροσκάφους ευρείας ατράκτου. Η FAA ερευνά αυτούς τους ισχυρισμούς.

Ο Σαλεχπούρ, ο οποίος εργάστηκε στην Boeing για περισσότερο από μια δεκαετία, είπε ότι αντιμετώπισε αντίποινα, συμπεριλαμβανομένων απειλών και αποκλεισμού από συναντήσεις, αφού εξέφρασε ανησυχίες για πρόβλημα, συμπεριλαμβανομένου ενός κενού μεταξύ τμημάτων της ατράκτου του 787.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή