Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Φίλων Λίμπερτυ συνήλθε εκτάκτως την 7η Μαΐου 2024, ημέρα Τρίτη και ώρα 15:00, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου του, κ. Γεωργίου Τσαβλίρη, με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την «απόδοση οφειλομένων τιμών στον αποβιώσαντα Καπετάν Βαγγέλη Κούζιλο»

Ο Καπετάν Βαγγέλης Κούζιλος, διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του Ομίλου και συνέβαλε στην ανάδειξη του πλωτού μουσείου «Ελλάς Λίμπερτυ». Στο ψήφισμα του Ομίλου Φίλων Λίμπερτυ σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι «ο εκλιπών υπήρξε αγωνιστής που υπερασπίστηκε αδιαπραγμάτευτα της αξίες και τα ιδανικά του Έλληνα πλοιάρχου, του Έλληνα ναυτικού. Με την ακάματη και συνεχή δράση του σημάδεψε την πορεία του ομίλου και την ευόδωση των σκοπών του και είχε αποφασιστική συμβολή στην εμπέδωση της ιδέας του Ελλάς Λίμπερτυ»

Λίμπερτυ: Η άγνωστη ιστορία των «ευλογημένων πλοίων»

O καπετάν-Βαγγέλης Κούζιλος διέγραψε λαμπρή καριέρα στο χώρο της Ελληνικής ναυτιλίας και έχει διατελέσει και Πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού).

Σε ανακοίνωση της η ΠΕΠΕΝ υπογραμμίζει ότι «ο Επίτιμος Πρόεδρος της Π.Ε.Π.Ε.Ν., ο Καπετάν Βαγγέλης Κούζιλος “έφυγε” από τη ζωή, αφήνοντας παρακαταθήκη στους δύο γιούς του και στους νεότερους Ναυτικούς, το ήθος, την εργατικότητα, την καλοσύνη και την τεράστια προσφορά του στην ελληνική ναυτιλία την οποία υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια.

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού εκφράζει τη συμμετοχή της στη θλίψη της οικογένειάς του.

Η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό, όχι μόνον στις καρδιές μας, αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική ναυτική οικογένεια. Καλό σου ταξίδι Καπετάν Βαγγέλη!»

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Πέμπτη, 9 Μαΐου 2024, ώρα 14:00 από το νεκροταφείο της Ανάστασης – Κερατσίνι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία