Σε συζητήσεις για την πρόσληψη χιλιάδων εργαζομένων που θα στελεχώσουν τα πλοία της βρίσκεται η εταιρεία κρουαζιέρας Royal Caribbean Group προκειμένου να ανταποκριθεί στη ζήτηση ρεκόρ για κρουαζιέρα.

Ο αριθμός των ανθρώπων που κάνουν κρουαζιέρες έφτασε σε ρεκόρ το 2023 και με την αύξηση της ζήτησης και τα μεγαλύτερα πλοία, οι ανάγκες σε εργατικό δυναμικό αυξάνονται. Τουριστικοί οργανισμοί και φορείς εκμετάλλευσης λιμένων από όλο τον κόσμο δήλωσαν ότι η Royal Caribbean αναζητά να προσλάβει υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο και η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι θα προσλάβει περίπου 10.000 εργαζομένους φέτος.

Κρουαζιέρα: Από το Love Boat στα σημερινά μεγαθήρια

Οι εργαζόμενοι

Το θαλάσσιο εργατικό δυναμικό της Royal Caribbean στο τέλος του 2023 θα ανέρχεται σε περίπου 88.700 εργαζόμενους, 6% λιγότερο από το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την ετήσια καταγραφή της εταιρείας. Το επίγειο εργατικό δυναμικό της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών προορισμών, αποτελείτο από περίπου 9.500 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης, αυξημένο κατά 17%. Οι κρατήσεις σημείωσαν ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο, αυξάνοντας τα τριμηνιαία έσοδα στα 3,73 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 29%, και η τιμή της μετοχής της εταιρείας διπλασιάστηκε τον τελευταίο χρόνο και σημείωσε νέο ρεκόρ.

«Η στρατηγική προσλήψεων ακολουθεί την επιχειρηματική στρατηγική της μέτριας αύξησης της χωρητικότητας», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Η εταιρεία σχεδιάζει να προσλάβει περισσότερους από 10.000 εργαζόμενους το 2024, καθώς εισάγει τρία νέα πλοία, πρόσθεσαν. Ο Άντριου Σπένσερ, πρόεδρος του ναυτιλιακού πανεπιστημίου της Καραϊβικής στη Τζαμάικα, δήλωσε ότι η Royal Caribbean και η αντίπαλη Carnival ζήτησαν από το πανεπιστήμιο να αυξήσει τα μαθήματα για πιστοποιήσεις, ώστε να εκπαιδευτούν περισσότεροι εργαζόμενοι για μια καριέρα στη θάλασσα.

«Αυτό είναι κάτι που έχουμε συζητήσει και θα το παρακολουθήσουμε για να δούμε πώς μπορούμε να διευκολύνουμε καλύτερα αυτό (το αίτημα)», δήλωσε ο εκπρόσωπος. Το τουριστικό γραφείο δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να παράσχει έως και 1.000 επιπλέον εργαζόμενους.

Εκπαίδευση

Το ολλανδικό έδαφος του Αγίου Μαρτίνου βρίσκεται εν μέσω συζητήσεων για προσλήψεις με τη Royal, αφού τα μέρη πραγματοποίησαν πέρυσι μια εκστρατεία προσλήψεων για την εξεύρεση 1.000 εργαζομένων.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πρέπει να προσληφθούν από την Καραϊβική και τη Λατινική Αμερική, καθώς νέα πλοία δρομολογούνται σε ολόκληρη τη βιομηχανία, σύμφωνα με την Ένωση Κρουαζιέρας Φλόριντα-Καραϊβικής. Οι τουριστικοί οργανισμοί και τα λιμάνια δήλωσαν ότι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις είναι η εκπαίδευση των δυνητικών υποψηφίων σχετικά με τη σταδιοδρομία στη θάλασσα, ώστε να καλυφθεί η ζήτηση εργατικού δυναμικού του κλάδου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία