Θετικά κατάφεραν να κλείσουν και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες βρήκαν σημαντικά στηρίγματα από τη Γερμανία, ενώ η απόφαση της Bank of England δεν επιφύλαξε κάποια έκπληξη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,2%, με τον κλάδο του πετρελαίου να κερδίζει 0,9%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,33% στις 8.381 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 1,02% στις 18.686 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,69% στις 8.187 μονάδες.

Wall Street: Σε διελκυστίνδα – Απογοήτευσε η Airbnb

Σε επίπεδο τίτλων, στο επίκεντρο είναι οι μετοχές της ισπανικής τράπεζας Sabadell, οι οποίες σημείωσαν άνοδο 3,2% αφού η ανταγωνιστική BBVA έκανε μια εχθρική πρόταση εξαγοράς στους μετόχους της, αποτιμώντας την επιχείρηση σε περίπου 12 δισ. ευρώ. Το διοικητικό συμβούλιο της Sabadell απέρριψε την αρχική προσφορά συγχώνευσης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Επίσης, η μετοχή της ITV σημείωσε άνοδο λίγο κάτω από 2% μετά την πρόβλεψη του βρετανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου για περίπου 12% άλμα στα διαφημιστικά έσοδα το δεύτερο τρίμηνο, τέσσερις φορές το επίπεδο που επιτεύχθηκε το πρώτο και πάνω από τις προσδοκίες. Η ITV αναμένει να επωφεληθεί από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που ξεκινά τον Ιούνιο.

Από την άλλη, η μετοχή της Telefonica υποχώρησε 1% αφού η ισπανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών ανέφερε απότομα άλμα στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου, αλλά διατήρησε την καθοδήγησή της για ολόκληρο το έτος, υποδηλώνοντας μια πιθανή επιβράδυνση.

Την ίδια ώρα, σταθερά διατήρησε τα επιτόκια η Τράπεζα της Αγγλίας στη σημερινή συνεδρίαση, μια εξέλιξη η οποία ήταν σύμφωνη με τις εκτιμήσεις των αγορών. Η BoE έκανε ένα ακόμη βήμα προς τη μείωση των επιτοκίων, καθώς ένας δεύτερος αξιωματούχος υποστήριξε τη μείωση και ο διοικητής Άντριου Μπέιλι δήλωσε ότι είναι “αισιόδοξος ότι τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση”.

Η BoE ανακοίνωσε σήμερα ότι η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής ψήφισε 7-2 υπέρ της διατήρησης των επιτοκίων στο 5,25% (υψηλό 16 ετών), αφού ο υποδιοικητής Ντέιβ Ράμσντεν ψήφισε υπέρ της μείωσης στο 5%.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Μέτωπο κατά του -7,3% της Jumbo ύψωσαν Τιτάν και ΔΕΗ

Πραγματικές μάχες δόθηκαν σήμερα στο χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο κατάφερε να ξεπεράσει τις αναταράξεις της πτώσης της Jumbo με αξιοσημείωτες αντοχές, καθώς ο Τιτάνας και η ΔΕΗ προέταξαν την άνοδό τους όχι μόνο για να διαφυλάξουν τις 1.470 μονάδες αλλά και να προσθέσουν μονάδες στον γενικό δείκτη.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,25% στις 1.477,22 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.467,59 μονάδων (-0,40%) και 1.477,88 μονάδων (+0,30%). Ο τζίρος ανήλθε στα 281,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 34,9 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 10,8 εκατ. τεμάχια αξίας 152 εκατ. ευρώ, με τα 109 εξ αυτών να είναι το πακέτο του 3% της Jumbo.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,08% στις 3.585,56 μονάδες, ενώ στο +0,06 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap και στις 2.371,92 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,20% στις 1.279,27 μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές