Σημαντικές αντοχές στις πιέσεις της Jumbo αλλά και ορισμένων τραπεζικών μετοχών επιδεικνύει αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και έχει αρκετούς τίτλους σε αρνητικά εδάφη, καταφέρνει να κρατήσει τα επίπεδα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,01% στις 1.473,66 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 224 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 24 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,12% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.578,37 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,06% στις 1.275,88 μονάδες.

Jumbo: «Πέρασε» το πακέτο του 3% της Jumbo στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ευκαιρία για profit taking

Η πίεση στη μετοχή της Jumbo ήρθε σε μια κρίσιμη ημέρα, καθώς ο γενικός δείκτης πασχίζει να κρατήσει τα επίπεδα των 1.470 μονάδων, προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι το χθεσινό ξέσπασμα δεν είχε «κοντά πόδια». Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον Πέτρο Στεριώτη, Μέλους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τεχνικών Αναλυτών (IFTA), η σε όλα τα χρονικά πλαίσια ανοδική τάση του Γενικού Δείκτη του ΧΑ δεν μπορεί παρά να “μαγνητίσει” τα επενδυτικά βλέμματα που αναζητούν ικανοποιητικές αποδόσεις εν μέσω ενός απαιτητικού διεθνούς περιβάλλοντος.

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις αναλύσεις ξένων οίκων που τονίζουν τη βελτίωση των θεμελιωδών της χώρας μας, προσελκύουν νέα θεσμικά κεφάλαια στη λεωφόρο Αθηνών, προσθέτει ο κ. Στεριώτης. Διαγραμματικά, η ανοδική διάσπαση του σχηματισμού “cup with handle” (“κούπα με χερούλι”) στον ΓΔ ικανοποιεί τους long, ενώ δεν αφήνει σε ησυχία τους short και τους απόντες…

Σε επίπεδο μίκρο, τα δυνατά χρηματοοικονομικά αποτελέσματα βελτιώνουν έμπρακτα τις μελλοντικές αποτιμήσεις και τις εν δυνάμει μερισματικές αποδόσεις των εισηγμένων “χαρτιών”, ενώ οι επιχειρηματικές ζυμώσεις συντηρούν τις προϋποθέσεις για την πολυθρύλητη επιστροφή στις 1.500 μονάδες του ΓΔ, στην οποία έχουμε αναφερθεί εδώ και μήνες.

Στο ταμπλό

Οι μετοχικές αλλαγές ολοκληρώθηκαν στην Jumbo, στην οποία και άλλαξε χέρια το 3%, αλλά ο τίτλος παραμένει κάτω από τα 28 ευρώ με απώλειες 7%. Στο -1,21% και η Πειραιώς, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι οι Εθνική, ΕΥΔΑΠ, Aegean, Motor Oil, ΕΛΧΑ και Μυτιληναίος. Χωρίς μεταβολή είναι η Λάμδα.

Στον αντίποδα, Τιτάν και ΔΕΗ σημειώνουν κέρδη 3,32% και 3,17% αντίστοιχα, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε Τέρνα Ενεργειακή, Quest, Eurobank και ΟΤΕ. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Autohellas, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha Bank, Coca Cola, Cenergy, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, Σαράντης και ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών