Ήπια ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες προσπαθούν αφενός να διαχειριστούν το πολυήμερο ανοδικό σερί και αφετέρου να περιμένουν την απόφαση της Bank of England εντός της εβδομάδας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,1%, με τον κλάδο του πετρελαίου να κερδίζει 0,4%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,05% στις 8.358 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,27% στις 18.548 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,03% στις 8.134 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, στο επίκεντρο είναι οι μετοχές της ισπανικής τράπεζας Sabadell, οι οποίες σημειώνουν άνοδο 5% αφού η ανταγωνιστική BBVA έκανε μια εχθρική πρόταση εξαγοράς στους μετόχους της, αποτιμώντας την επιχείρηση σε περίπου 12 δισ. ευρώ. Το διοικητικό συμβούλιο της Sabadell απέρριψε την αρχική προσφορά συγχώνευσης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Επίσης, η μετοχή της ITV σημειώνει άνοδο λίγο κάτω από 2% μετά την πρόβλεψη του βρετανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου για περίπου 12% άλμα στα διαφημιστικά έσοδα το δεύτερο τρίμηνο, τέσσερις φορές το επίπεδο που επιτεύχθηκε το πρώτο και πάνω από τις προσδοκίες. Η ITV αναμένει να επωφεληθεί από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που ξεκινά τον Ιούνιο.

Από την άλλη, η μετοχή της Telefonica υποχωρεί 1% αφού η ισπανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών ανέφερε απότομα άλμα στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου, αλλά διατήρησε την καθοδήγησή της για ολόκληρο το έτος, υποδηλώνοντας μια πιθανή επιβράδυνση.

Την ίδια ώρα, η Τράπεζα της Αγγλίας πρόκειται να δημοσιεύσει την τελευταία της απόφαση για τα επιτόκια την Πέμπτη. Αν και είναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια αυτόν τον μήνα, οι επενδυτές περιμένουν τυχόν σημάδια αλλαγής της κατεύθυνσης από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές