Προς το μεγαλύτερο ανοδικό σερί οδεύει σήμερα η Wall Street, η οποία καταφέρνει να βρει τα καύσιμα στις νέες προσδοκίες για τα επόμενα βήματα της Federal Reserve, προκειμένου να κατακτήσει υψηλότερα επίπεδα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,40% στις 39.542 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,41% στις 5.235 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,45% στις 15.419 μονάδες.

Σε ανοδική τροχιά παραμένει το πετρέλαιο – «Βλέπει» τα 85 δολ. το Brent

Απόλυτα θετική αυτή η εβδομάδα για την αμερικανική αγορά, η οποία ήδη έχει καταγράψει ένα επταήμερο ανοδικό σερί, το μεγαλύτερο από τον περασμένο Δεκέμβριο, με τον Dow Jones να κερδίζει μέχρι τώρα 1,8%. Ο S&P 500 και ο Nasdaq σημειώνουν άνοδο κατά 1,7% και 1,2%, αντίστοιχα.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, εντυπωσιακό είναι το +128% της Novavax, μετά την ανακοίνωση ότι υπέγραψε συμφωνία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη Sanofi για τη συν-εμπορία του εμβολίου της για τον Covid από το επόμενο έτος. Η εταιρεία βιοτεχνολογίας θα αναπτύξει επίσης συνδυαστικά εμβόλια με στόχο τον κορωνοϊό και τη γρίπη. Η Sanofi θα καταβάλει στη Novavax προκαταβολή 500 εκατ. δολαρίων και έως και 700 εκατ. δολάρια επιπλέον.

Οι επενδυτές εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι το τελευταίο διάστημα αφού η Federal Reserve ανέφερε ότι η επόμενη κίνηση είναι απίθανο να είναι μια αύξηση. Επίσης, τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα έδωσαν σημαντική ώθηση στους περισσότερους τίτλους, καθώς και ορισμένα πιο ήπια στοιχεία για την αγορά εργασίας.

Ωστόσο, η UBS αναμένει ότι τα επερχόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό θα αρχίσουν να τείνουν χαμηλότερα, ξεκινώντας με τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (CPI) του Απριλίου που πρόκειται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα. Η τράπεζα ανέφερε ότι τα πρόσφατα στοιχεία που δείχνουν μετριασμό του κόστους στέγασης και χαμηλότερες καταναλωτικές δαπάνες στο μέλλον.

«Αναμένουμε μια νέα πτώση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τους επόμενους μήνες», έγραψε η Solita Marcelli της UBS. «Οι επενδυτές αναμένουν ότι ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) του Απριλίου θα δείξει ότι η τάση προς την επιβράδυνση του πληθωρισμού – η οποία διακόπηκε το πρώτο τρίμηνο του έτους – να επανέλθει».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street