Νηνεμία, με μικρές και επιλεκτικές κινήσεις, επικρατεί σήμερα στο χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και βρίσκεται πλέον στη ζώνη των 1.480 μονάδων, γίνεται μια προσπάθεια να υπάρξει μια σταθεροποίηση πριν εκδηλωθεί η επόμενη μεγάλη κίνηση.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Μέτωπο κατά του -7,3% της Jumbo ύψωσαν Τιτάν και ΔΕΗ

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,34% στις 1.482,24 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,2 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,23% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.593,77 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,03% στις 1.279,59 μονάδες.

Χαμηλά η… μπάλα

Μετά από μια συνεδρίαση συναλλακτικού ξεσπάσματος, η αγορά προσπαθεί να βρει τα πατήματά της και να κάνει τις αναπροσαρμογές που χρειάζεται. Άλλωστε, από τις 17 Απριλίου, η αγορά έχει κάνει μόλις δύο πτωτικές συνεδριάσεις, κάνοντας μια κίνηση από τις 1.357 έως τις 1.480 μονάδες, ενεργοποιώντας σαφώς κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

Ο γενικός δείκτης αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα από το 2011, ήτοι 13 ετών, τα οποία και θα καταρρίψει εάν διαπεράσει τις 1.552,20 μονάδες όπου βρισκόταν στις 8 Απριλίου 2011. Το επίπεδο αυτό όμως θολώνει κάπως την εικόνα της βελτίωσης που έχει επέλθει στην αγορά, καθώς, ένα χρόνο νωρίτερα, στις 3 Ιουνίου 2010 ο γενικός δείκτης βρισκόταν στις 1484,90 μονάδες.

Τεχνικά πλέον, κατά την Hellas Fin, βραχυπρόθεσμα ο γενικός δείκτης έχει εφοδιαστεί με ανοδικό δυναμικό ικανό να οδηγήσει μέχρι τον επόμενο στόχο τις 1.540 μονάδες. Μακροπρόθεσμα, ο γενικός δείκτης από τον Μάρτιο του 2020 βρίσκεται σε έναν νέο ανοδικό κύκλο (Bull Market).Μεσοπρόθεσμα, για το ανοδικό σκέλος που είναι σε εξέλιξη προδιαγράφεται η εξάντλησή του στην περί τις 1.715 μονάδες.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Ελλάκτωρ, Τιτάν και ΕΥΔΑΠ οδηγούν την αγορά, με κέρδη που ξεπερνούν το 2%, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε Quest και Jumbo. Κοντά στο +1%, αλλά χαμηλότερα, βρίσκονται και οι Πειραιώς και ΔΕΗ.

Μικρά κέρδη σημειώνουν οι Motor Oil, Aegean, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, Σαράντης, Βιοχάλκο, Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ ήπια πτωτικά οι ΟΤΕ, Εθνική, Λάμδα, Eurobank, Cenergy και ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών