Την ανανέωση της θητείας του πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισούστιν προτείνει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Κάτω Βουλής την Παρασκευή, διατηρώντας τον κορυφαίο τεχνοκράτη του Πούτιν επικεφαλής της κυβέρνησης.

Η έγκριση του Μισούστιν από τη Δούμα είναι σχεδόν βέβαιη, καθώς δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία αντιπολίτευση στο κοινοβούλιο, το οποίο έχει υποστηρίξει τον Πούτιν σε όλες του τις αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένης της εισβολής στην Ουκρανία.

Όπως υπαγορεύει ο ρωσικός νόμος, η κυβέρνηση παραιτήθηκε λίγο πριν ο Πούτιν, ο κορυφαίος ηγέτης της Ρωσίας για σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα, ορκιστεί για άλλη μια εξαετή θητεία την Τρίτη, αφού κέρδισε σε συντριπτική επανεκλογή τον Μάρτιο.

Η ψηφοφορία

«Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν υπέβαλε στην Κρατική Δούμα πρόταση για την υποψηφιότητα του Μιχαήλ Βλαντιμίροβιτς Μισούστιν για τη θέση του προέδρου της κυβέρνησης», δήλωσε ο πρόεδρος της Δούμας, Βιάτσεσλαβ Βολοντίν, στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

«Σήμερα οι βουλευτές θα λάβουν υπεύθυνη απόφαση εκ μέρους των ψηφοφόρων τους για αυτό το θέμα».

Ο Πούτιν διόρισε τον Μισούστιν, 58 ετών, πρωθυπουργό τον Ιανουάριο του 2020, αντικαθιστώντας τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Μαζί με άλλα μέλη της ρωσικής ελίτ, έχει γίνει στόχος κυρώσεων από τη Δύση σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Μισούστιν είναι ο επικεφαλής τεχνοκράτης στον κυβερνώντα μηχανισμό, χωρίς υπόβαθρο στις υπηρεσίες ασφαλείας, επομένως δεν ανήκει στη λεγόμενη φατρία των siloviki (ισχυροί) των βετεράνων πληροφοριών που είναι κοντά στον Πούτιν. Πριν γίνει πρωθυπουργός, διηύθυνε την ομοσπονδιακή φορολογική υπηρεσία.

Ο Μισούστιν, ο οποίος θα μιλήσει στη Δούμα πριν από την ψηφοφορία, πρέπει να απαντήσει πώς θα λύσει μια σειρά από καθήκοντα που έθεσε ο Πούτιν για την κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης της «αύξησης της αμυντικής ικανότητας της χώρας μας», είπε ο Βολοντίν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα