Πέμπτος πλουσιότερος αθλητής στον κόσμο με ετήσια έσοδα 111 εκατ. δολάρια είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του αμερικανικού περιοδικού Forbes.

Γιάννης Αντετοκούμπο: Νέο κατάστημα Antetokounbros στην Ερμού – Οι στόχοι

Ο Έλληνας άσος του NBA εισπράττει 46 εκατ. δολάρια από το συμβόλαιό του με τους Μπακς και 66 εκατ. από εξωαγωνιστικές δραστηριότητες.

Εμφανίζεται ταυτόχρονα ως ο δεύτερος πιο καλοπληρωμένος άσος του NBA μετά τον ΛεΜπρον Τζέιμς ο οποίος εμφανίζει έσοδα 128,2 εκατ. δολάρια.

Μίδας των αθλητών παραμένει ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τη βοήθεια των πετροδολαρίων της Αλ Νασρ.

Παρά τα 39 του χρόνια ο πορτογάλος άσος ενίσχυσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς του κατά 260 εκατ. δολάρια, εκ των οποίων τα 200 εκατ. αφορούν έσοδα από το συμβόλαιό του με την Αλ Νασρ και τα υπόλοιπα από εξωγηπεδικές δραστηριότητες.

Ο μεγάλος αντίπαλος του, Λιονέλ Μέσι βρίσκεται στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας με έσοδα 135 εκατ. δολάρια από τα οποία τα 64 εκατ. αφορούν το συμβόλαιό του με την Ιντερ Μαϊάμι και τα 70 από χορηγούς.

Εκτος και καταϊδρωμένος είναι ο Κιλιάν Εμπαπέ με έσοδα 111 εκατ. δολάρια, τα περισσότερα εκ των οποίων (90 εκατ.) προέρχονται από το συμβόλαιό του με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Για πρώτη φορά στην ιστορία και οι δέκα πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές της λίστας του Forbes παρουσίασαν έσοδα άνω των 100 εκατ. δολαρίων, ενώ τα συνολικά ετήσια έσοδά τους έφτασαν στο ποσό ρεκόρ των 1,38 δισ. δολαρίων.

Είναι εντυπωσιακό επίσης πως οι πέντε από τους δέκα πλουσιότερους αθλητές είναι ποδοσφαιριστές και τρεις καλαθοσφαιριστές.

Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα:
1. Κριστιάνο Ρονάλντο (ποδόσφαιρο): 260 εκατ. δολάρια.
2. Τζον Ραμ (γκολφ): 218 εκατ. δολάρια.
3. Λιονέλ Μέσι (ποδόσφαιρο): 135 εκατ. δολάρια.
4. ΛεΜπρον Τζέιμς (μπάσκετ): 128,2 εκατ. δολάρια.
5. Γιάννης Αντετοκούνμπο (μπάσκετ): 111 εκατ. δολάρια.
6. Κιλιάν Εμπαπέ (ποδόσφαιρο): 110 εκατ. δολάρια.
7. Νεϊμάρ (ποδόσφαιρο): 108 εκατ. δολάρια.
8. Καρίμ Μπενζεμά (ποδόσφαιρο): 106 εκατ. δολάρια.
9. Στεφ Κάρι (μπάσκετ): 102 εκατ. δολάρια.
10. Λαμάρ Τζάκσον (αμερικάνικο φούτμπολ): 100,5 εκατ. δολάρια.

Πηγή:in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport