Η OpenAI και η Reddit ανακοίνωσαν τη μεταξύ τους συνεργασία που προβλέπει τη «μεταφορά» περιεχομένου της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης στο ChatGPT. Η μετοχή της Reddit εκτινάχθηκε περισσότερο από 10% πριν ανοίξει η χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης την Παρασκευή.

Μέσω ανάρτησης η Reddit γνωστοποίησε ότι η συμφωνία προβλέπει την παροχή πρόσβασης στην OpenAI στη διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών δεδομένων, η οποία παρέχει σε πραγματικό χρόνο, δομημένο και μοναδικό περιεχόμενο από την πλατφόρμα.

Reddit: Άνοδος έως και 11% για τη μετοχή μετά τα αυξημένα κέρδη

Οι χρήστες και οι συντονιστές του Reddit θα αποκτήσουν επίσης πρόσβαση σε νέες λειτουργίες που υποστηρίζονται από τεχνητή νοημοσύνη και η OpenAI θα γίνει διαφημιστικός συνεργάτης του Reddit.

«Το Reddit έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα ανοιχτά αρχεία του Διαδικτύου με αυθεντικές, σχετικές και πάντα ενημερωμένες ανθρώπινες συνομιλίες για τα πάντα», δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Reddit, Στιβ Χάφμαν. «Η συμπερίληψή του στο ChatGPT υποστηρίζει την πίστη μας, σε ένα συνδεδεμένο διαδίκτυο, που βοηθά τους ανθρώπους να βρουν περισσότερα από αυτό που αναζητούν και βοηθά το νέο κοινό να βρει την κοινότητα στο Reddit», κατέληξε.

Ως μέρος της συμφωνίας, η OpenAI θα αποκτήσει πρόσβαση στη διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών του Reddit, ή API, «το οποίο παρέχει σε πραγματικό χρόνο, δομημένο και μοναδικό περιεχόμενο από το Reddit», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση. Σε αντάλλαγμα, το Reddit θα αρχίσει να προσφέρει ορισμένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης σε χρήστες και συντονιστές, με την υποστήριξη του OpenAI, το οποίο θα γίνει επίσης διαφημιστικός συνεργάτης του Reddit.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια συνεργασία του Reddit με την Google είχε ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο,  επιτρέποντας στην εταιρεία να εκπαιδεύσει τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης της, όπως το Gemini, στο περιεχόμενο του Reddit μέσω πρόσβασης στο API της πλατφόρμας.

Σύμφωνα με το Associated Press, η Reddit αναφέρει ότι η συμφωνία είναι συνεπής με άλλες ρυθμίσεις περιεχομένου και δεν αλλάζει τους όρους δεδομένων API ή τους όρους προγραμματιστή, οι οποίοι λένε ότι το περιεχόμενο στο οποίο έχει πρόσβαση μέσω του API δεδομένων του Reddit δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εμπορικούς σκοπούς χωρίς την έγκριση της πλατφόρμας.

Από την πλευρά του ο Μπραντ Λάιτκαπ, επικεφαλής επιχειρησιακός διευθυντής της OpenAI δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το Reddit για να βελτιώσουμε το ChatGPT με μοναδικά έγκαιρες και σχετικές πληροφορίες και να διερευνήσουμε τις δυνατότητες εμπλουτισμού της εμπειρίας του Reddit με λειτουργίες που υποστηρίζονται από AI».

Η Reddit έκανε το ντεμπούτο της στη Wall Street τον Μάρτιο, με τους επενδυτές να ωθούν την αξία της εταιρείας κοντά στα 9 δισεκατομμύρια δολάρια, δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Άλτμαν, είναι πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου και βασικός μέτοχος του Reddit, με μερίδιο αξίας περίπου 750 εκατομμυρίων δολαρίων μετά την εκτίναξη της μετοχής.

Το Reddit, σαν πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, διαθέτει ένα μεγάλο κοινό που επισκέπτεται θρησκευτικά την υπηρεσία για να συζητήσει μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων, από ανόητα μιμίδια έως υπαρξιακές ανησυχίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή