Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο δεν διατρέχει πλέον άμεσο κίνδυνο, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, δήλωσε ο αναπληρωτής, τέσσερις ημέρες μετά την απόπειρα δολοφονίας που προκάλεσε σοκ στην Ευρώπη.

“Είμαστε όλοι λίγο πιο ήρεμοι”, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ρόμπερτ Κάλινακ σε συνέντευξη Τύπου έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Φίτσοο στην πόλη Μπάνσκα Μπίστριτσα της κεντρικής Σλοβακίας.

Σλοβακία: Ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο γλίτωσε από τον θάνατο «παρά τρίχα»

Το συμβάν

Ο 59χρονος πρωθυπουργός χτυπήθηκε από τέσσερις σφαίρες την Τετάρτη σε μια επίθεση που σήμανε συναγερμό για την πολωμένη κατάσταση της πολιτικής στην κεντροευρωπαϊκή χώρα των 5,4 εκατομμυρίων κατοίκων.

Ο Κάλινακ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η κατάσταση του Φίτσο ήταν ακόμη πολύ σοβαρή για να εξεταστεί το ενδεχόμενο μεταφοράς του σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας. Όμως οι χειρότεροι φόβοι έχουν περάσει προς το παρόν.

“Όταν λέγαμε ότι θέλουμε να πλησιάσουμε σε μια θετική πρόγνωση, τότε πιστεύω ότι είμαστε ένα βήμα πιο κοντά σε αυτό”, πρόσθεσε. “Ο πρωθυπουργός έχει απομακρυνθεί από το να κινδυνεύει η ζωή του, αλλά η κατάστασή του παραμένει σοβαρή και απαιτεί εντατική φροντίδα”.

Η επίθεση κατά του Φίτσο ήταν η πρώτη μεγάλη απόπειρα δολοφονίας εναντίον Ευρωπαίου πολιτικού ηγέτη εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια και προκάλεσε διεθνή καταδίκη. Πολιτικοί αναλυτές και βουλευτές λένε ότι αποκάλυψε το ένα όλο και πιο πυρετώδες και πολωμένο πολιτικό κλίμα τόσο στη Σλοβακία όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το ποινικό δικαστήριο της Σλοβακίας αποφάσισε το Σάββατο ότι ο ύποπτος, θα παραμείνει υπό κράτηση αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο ύποπτος είναι ένας 71χρονος πρώην φρουρός ασφαλείας σε εμπορικό κέντρο και συγγραφέας τριών ποιητικών συλλογών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα