Μία σύντομη πτήση 60 μίλια πάνω από τη γη προσέφερε η Blue Origin του Jeff Bezos σε 6 επιβάτες της Κυριακή, σύμφωνα με δημοσίευμα του Βloomberg.

Μεταξύ των επιβατών ήταν ο Ed Dwight, ένας πρώην καπετάνιος της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος επιλέχθηκε ως ο πρώτος υποψήφιος μαύρος αστροναύτης το 1961, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να πετάξει στο διάστημα με τη NASA. «Αυτό ήταν υπέροχο», είπε αφού βγήκε από την κάψουλα του πληρώματος μετά την προσγείωση.

Ρινγκ.. για δύο η Σελήνη – Ίλον Μασκ vs Τζεφ Μπέζος

Η πτήση καθυστέρησε κατά μία ώρα πριν την απογείωσή της στις 9:35 π.μ. τοπική ώρα από την τοποθεσία εκτόξευσης της εταιρείας στο Δυτικό Τέξας. Μετά την απογείωση, το όχημα έφτασε σε αυτό που πολλά ιδρύματα θεωρούν ότι είναι πέρα από τα όρια του διαστήματος. Στη συνέχεια, ο πύραυλος και η κάψουλα επέστρεψαν στη Γη, με τον πύραυλο να προσγειώνεται όρθιος λίγα λεπτά μετά την απογείωση. Η κάψουλα προσγειώθηκε επίσης με επιτυχία, χρησιμοποιώντας δύο από τα τρία αλεξίπτωτά της, περίπου 15 λεπτά μετά την απογείωση.

Αυτή η πτήση είναι η πρώτη τουριστική αποστολή της Blue Origin στο New Shepard από τον Αύγουστο του 2022. Η εταιρεία αναγκάστηκε να σταματήσει τις πτήσεις του πυραύλου όταν το όχημα New Shepard υπέστη βλάβη στον κινητήρα στη μέση της πτήσης κατά τη διάρκεια μιας αποστολής χωρίς πλήρωμα τον Σεπτέμβριο του 2022. Η Blue Origin πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του 2023 διερευνώντας την αποτυχία και πραγματοποιώντας διορθώσεις στο σχεδιασμό, και επέστρεψε με επιτυχία στην πτήση με μια άλλη αποστολή χωρίς πλήρωμα τον Δεκέμβριο.

Η Blue Origin έχει τώρα ξεκινήσει επτά τουριστικές αποστολές στο New Shepard μέχρι σήμερα, με διάσημες προσωπικότητες όπως ο William Shatner, ο Michael Strahan και ο ίδιος ο Bezos. Συνολικά, με το New Shepard έχουν πετάξει 37 άνθρωποι πάνω από τα διεθνώς αναγνωρισμένα όρια του διαστήματος, ανέφερε η εταιρεία στην διαδικτυακή εκπομπή.

Η εταιρεία, που θεωρείται μελλοντικός βασικός στρατηγικός αντίπαλος του SpaceX του Ίλον Μασκ, σχεδιάζει να κάνει το ντεμπούτο ενός πολύ μεγαλύτερου και πιο ισχυρού πυραύλου του New Glenn αργότερα αυτό το έτος, που είναι ικανός να εκτοξεύσει φορτίο σε τροχιά. Η Blue Origin στοχεύει επίσης να στείλει ανθρώπους στο φεγγάρι αργότερα αυτή τη δεκαετία για τη NASA.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία