Στο Μπαλί έφτασε την Κυριακή ο Ίλον Μασκ ενόψει της προγραμματισμένης εκτόξευσης δορυφόρου Starlink της SpaceX, με στόχο την ενίσχυση του Διαδικτύου και των υπηρεσιών υγείας σε απομακρυσμένα μέρη του αρχιπελάγους.

Ο δισεκατομμυριούχος επικεφαλής της Tesla και της SpaceX και ιδιοκτήτης της κοινωνικής πλατφόρμας X έφτασε με ιδιωτικό τζετ στο ειδυλλιακό «νησί των θεών», το οποίο φημίζεται για τις τροπικές παραλίες, τους ορυζώνες, τους μυστικιστικούς ναούς και τις πολύχρωμες πνευματικές προσφορές.

Ο επικεφαλής υπουργός Επενδύσεων της Ινδονησίας , Luhut Binsar Pandjaitan χαιρέτησε την άφιξη του Μασκ, λέγοντας ότι οι δυο τους θα συζητήσουν αρκετές σημαντικές συνεργασίες, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης του Starlink, σύμφωνα με ανάρτηση στη σελίδα του στο Instagram.

Η Ταϊβάν δημιουργεί το δικό της «Starlink» – Στόχος να αντιμετωπίσει την κινεζική απειλή

Η ίση πρόσβαση στο διαδίκτυο στη μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπου ζουν περισσότεροι από 270 εκατομμύρια άνθρωποι σε τρεις ζώνες ώρας, θα επέτρεπε στους ανθρώπους σε απομακρυσμένες περιοχές να απολαμβάνουν το ίδιο γρήγορο Διαδίκτυο με εκείνους στις αστικές περιοχές, υπογράμμισε.

«Οι απομακρυσμένες περιοχές μας χρειάζονται το Starlink για να επεκτείνει τις υπηρεσίες διαδικτύου υψηλής ταχύτητας, ειδικά για να βοηθήσει σε προβλήματα στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης και της ναυτιλίας», είπε ο Pandjaitan στους δημοσιογράφους πριν από την τελετή στο Ντενπασάρ.

Μαζί με τον πρόεδρο

Ο Μασκ, ο δισεκατομμυριούχος επικεφαλής της SpaceX και της Tesla, θα εκτοξεύσει το Starlink με τον Πρόεδρο της Ινδονησίας Joko Widodo σε ένα κοινοτικό κέντρο υγείας στο Ντενπασάρ, την πρωτεύουσα του Μπαλί, το απόγευμα της Κυριακής.

Η δορυφορική μονάδα του SpaceX του Musk έχει ήδη εξασφαλίσει άδεια λειτουργίας στη μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιοανατολικής Ασίας, δήλωσε στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Επικοινωνιών Budi Arie Setiadi.

Η Starlink έλαβε άδεια λειτουργίας ως πάροχος υπηρεσιών Διαδικτύου για λιανικούς καταναλωτές και είχε λάβει το πράσινο φως να παρέχει δίκτυα, έχοντας λάβει άδεια τερματικού πολύ μικρού διαφράγματος (VSAT), είπε ο υπουργός σε συνέντευξή του.

Η Ινδονησία είναι η τρίτη χώρα στη Νοτιοανατολική Ασία στην οποία θα λειτουργεί η Starlink. Η Μαλαισία εξέδωσε στην εταιρεία άδεια παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου πέρυσι και μια εταιρεία με έδρα τις Φιλιππίνες υπέγραψε συμφωνία με τη SpaceX το 2022.

Το Starlink χρησιμοποιείται επίσης ευρέως στην Ουκρανία, όπου απασχολείται από τον στρατό, τα νοσοκομεία, τις επιχειρήσεις και τις ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία