Στην αποδοχή πληρωμής προστίμου ύψους 1ο εκατ. δολαρίων προχώρησε η  Intercontinental Exchange (ICE), η οποία κατέχει το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Το πρόστιμο στη Wall Street επέβαλε η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), γιατί δεν ενημέρωσε αμέσως την SEC για το χακάρισμα των συστημάτων της το 2021.

Η SEC είπε ότι τον Απρίλιο του 2021 η ICE έμαθε ότι το εικονικό ιδιωτικό της δίκτυο είχε παραβιαστεί. Η ICE δεν ειδοποίησε το νομικό προσωπικό και το προσωπικό συμμόρφωσης στις θυγατρικές της, οι οποίες περιλαμβάνουν πολλές από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες συναλλαγών στον κόσμο, για αρκετές ημέρες, σύμφωνα με την SEC. Οι κανόνες του οργανισμού απαιτούν από το ICE να ενημερώνει αμέσως το προσωπικό της SEC για τέτοια περιστατικά.

Wall Street: Ηρεμία πριν την «καταιγίδα»… Nvidia

«Αυτός ο διακανονισμός περιλαμβάνει μια ανεπιτυχή προσπάθεια πρόσβασης στο δίκτυό μας πριν από περισσότερα από τρία χρόνια» ανέφερε σε δήλωσή του η ICE, η οποία δεν παραδέχτηκε ούτε αρνήθηκε τα ευρήματα της SEC. «Η αποτυχημένη εισβολή είχε μηδενικό αντίκτυπο στις λειτουργίες της αγοράς. Το ζήτημα ήταν το χρονικό πλαίσιο για την αναφορά αυτού του τύπου συμβάντων βάσει του κανονισμού SCI», πρόσθεσε η εταιρεία, αναφερόμενη στον κανόνα της SEC που καλύπτει τέτοιες αναφορές.

Μετά από διερεύνηση του θέματος, το ICE διαπίστωσε ότι η εισβολή ήταν περιορισμένη και δεν αποτελούσε σημαντικό κίνδυνο, σύμφωνα με την SEC.

«Όσον αφορά την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, ειδικά τα γεγονότα σε κρίσιμους διαμεσολαβητές της αγοράς, κάθε δευτερόλεπτο μετράει και τέσσερις ημέρες μπορεί να είναι μια αιωνιότητα», δήλωσε ο επικεφαλής της SEC, Gurbir Grewal. «Η σημερινή διαταγή και η ποινή όχι μόνο αντικατοπτρίζουν τη σοβαρότητα των παραβιάσεων των κατηγορουμένων, αλλά και ότι αρκετές από αυτές έχουν αποτελέσει αντικείμενο σειράς προηγούμενων ενεργειών επιβολής της SEC».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street