
Ο Ίλον Μασκ θα πρέπει να «ανέβει» το Έβερεστ για να λάβει 56 δισ. δολάρια σε μετοχές της Tesla. Όχι κυριολεκτικά αλλά μεταφορικά, αφού αυτό είναι το ποσό της αμοιβής σε δικαιώματα μετοχών του μεγάλου αφεντικού της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας το οποίο καλούνται να εγκρίνουν ή να απορρίψουν οι μέτοχοι κατά τη γενική συνέλευση της εταιρείας στις 13 Ιουνίου. Εάν εγκριθεί το πακέτο, τότε με τις μετοχές που θα λάβει ο Μασκ θα αυξήσει και τη συμμετοχή στην εταιρεία από 13% σε άνω του 20%.
Ενόψει της ψηφοφορίας ο Μασκ και η πρόεδρος της Tesla και στενή σύμμαχός του, Ρόμπιν Ντένχολμ, έχουν ξεκινήσει εκστρατεία για να πείσουν την πλειοψηφία των μετόχων να ψηφίσει το πακέτο. Άλλοι επενδυτές όμως ζητούν να καταψηφιστεί.
Νομικός εναντιώθηκε στον αδιανόητο μισθό του Μασκ και… έχασε τη δουλειά του
Η πρόεδρος της Tesla, Ρόμπιν Ντένχολμ, παρομοίασε την ψηφοφορία να υπερψηφιστεί το πακέτο του Μασκ ως προσπάθεια να ανέβει κανείς στο Έβερεστ, την ώρα που η ίδια και ο δισεκατομμυριούχος δίνουν μάχη για να κερδίσουν την υποστήριξη των μετόχων. Ουσιαστικά, η ψηφοφορία αυτή συγκρίνεται με δημοψήφισμα για την ηγεσία στην Tesla του τρίτου σήμερα πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, με προσωπική περιουσία 190 δις δολαρίων.
Το θρίλερ με τα δικαστήρια και την αμοιβή
Το διοικητικό συμβούλιο της Tesla θέλει να αποδείξει ότι οι επενδυτές υποστηρίζουν την αμφιλεγόμενη –όπως την χαρακτηρίζουν οι Financial Times- συμφωνία για τις εν λόγω αποδοχές του Μασκ την οποία είχε ακυρώσει δικαστήριο του Ντελαγουέαρ των ΗΠΑ τον Ιανουάριο. Μετά την απόφαση αυτή ο Μασκ ζήτησε να μετακινηθεί η έδρα της εταιρείας από την πολιτεία αυτή και να μεταφερθεί στο Τέξας.

«Είναι σαν το Έβερεστ»
Στη νέα ψηφοφορία για τις αμοιβές η απλή πλειοψηφία των μετόχων πρέπει να ταχθεί υπέρ, εξαιρουμένου του Μασκ και του αδελφού του Κίμπαλ. Η μεταφορά της έδρας στο Τέξας χρειάζεται μεγαλύτερη πλειοψηφία. Εάν κάποιος δεν ψηφίσει τότε η ψήφος του μετρά ως αρνητική. «Είναι σαν το Έβερεστ. Είναι ένας τεράστιο βουνό για να ανέβει (κανείς) λόγω του ότι είναι αρκετά δύσκολο να ψηφίσει το 50% (των μετόχων), πόσο μάλλον το τι θα ψηφίσει», είπε η Ντένχολμ στους Financial Times.
Η συμφωνία για την αμοιβή του Μασκ σε δικαιώματα μετοχών που απέρριψε το δικαστήριο στο Ντέλαγουερ θα είχε ενισχύσει το ποσοστό του Μασκ στην Tesla από 13% σε πάνω από 20%. Ο ίδιος έχει απειλήσει ότι εάν δεν λάβει το πακέτο αυτί θα προχωρήσει σε ανάπτυξη τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης εκτός της Tesla.
Το συγκεκριμένο πακέτο αποδοχών του Μασκ, το οποίο ενέκριναν για πρώτη φορά οι μέτοχοι το 2018, απένειμε στο διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας επιπλέον δικαιώματα σε μετοχές στην περίπτωση που η κεφαλαιοποίηση της Tesla αυξανόταν και επιτυγχάνονταν συγκεκριμένοι επιχειρηματικοί στόχοι. Ενώ η εταιρεία πέτυχε όλους τους στόχους που είχαν τεθεί για τη χορήγηση του πακέτου μετοχών, το δικαστήριο στο Ντελαγουέαρ ακύρωσε τη συμφωνία στα τέλη Ιανουαρίου, με το σκεπτικό ότι ήταν άδικοι για μετόχους που δεν ήταν πλήρως ενημερωμένοι για βασικές λεπτομέρειες του σχεδίου αυτού.
Σε εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Ντένχολμ είπε στους μετόχους ότι υπερασπίζεται τα δικαιώματά τους σε «ένα θέμα θεμελιώδους δικαιοσύνης και σεβασμού προς τον διευθύνοντα σύμβουλό μας». Η διασφάλιση των αποδοχών του Μασκ ήταν απαραίτητη για να συνεχίσει ο ίδιος να έχει κίνητρο και για να ανταμειφθεί για αποδόσεις της τάξης του 1.000% από την εταιρεία μέσα στα προηγούμενα πέντε χρόνια .
Οι μέτοχοι που τάσσονται κατά
Η Amalgamated Bank, η SOC Investment Group και άλλοι έξι επενδυτές που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους μικρό ποσοστό μετοχών της Tesla πιστεύουν ότι ο Μασκ δεν μπορεί να αφιερώσει την πλήρη προσοχή του στην αυτοκινητοβιομηχανία επειδή είναι επικεφαλής και άλλων πέντε εταιρειών και κυρίως του μέσου κοινωνικού δικτύου Χ, αναφέρει το Bloomberg. Επειδή είναι υπεύθυνος και για τις άλλες εταιρείες, φέρεται να μην μπορεί να εξυπηρετεί πλήρως τα συμφέροντα της Tesla, πιστεύουν οι «αντάρτες» αυτοί. Επίσης οι συγκεκριμένοι μέτοχοι τάσσονται κατά της επανεκλογής των μελών του διοικητικού συμβουλίου Κίμπαλ Μασκ, ο οποίος είναι αδελφός του Ίλον, και του Τζέιμς Μέρντοχ.


Latest News

Ο πυρετός του χρυσού στην Κίνα - Οι μικροεπενδυτές και οι προειδοποιήσεις των αρχών
Γιατί οι Κινέοι δανείζονται ή βάζουν τις αποταμιεύσεις τους στον χρυσό

Η μεγάλη επιστροφή του σαουδάραβα κολλητού του Μασκ - Η ταραχώδης ζωή του Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ
Ο φανταχτερός Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος επενδυτής Αλουαλίντ επιστρέφει στο προσκήνιο, ενθαρρυμένος από την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Το Πεκίνο εξετάζει εξαιρέσεις στους δασμούς 125% - Ποια προϊόντα αφορούν
Η Κίνα εξετάζει τώρα εξαιρέσεις από τους δασμούς, στο πνεύμα των αντίστοιχων πρόσφατων αμερικανικών ανακοινώσεων

Goldman: Η Κίνα μπορεί να εξαιρέσει το αιθάνιο και το υγραέριο από υψηλούς δασμούς
Η σημαντική εξάρτηση της κινεζικής βιομηχανίας πλαστικών από τις αμερικανικές εισροές βάζει σε σκέψεις το Πεκίνο, σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Ο κινέζος χειριστής ρομποταξί Pony.ai εξετάζει IPO σε άλλα χρηματιστήρια
Λιγότερο από έξι μήνες μετά την IPO της Νέας Υόρκης, οι αυξανόμενοι φόβοι διαγραφής από ΗΠΑ ωθούν την Pony.ai σε αναζήτηση εναλλακτικής IPO

ΕΚΤ: Οι τράπεζες υποτιμούν τις απώλειες δανείων του τομέα αυτοκινήτων
Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι ένας από τους τομείς στους οποίους «οι προβλέψεις των τραπεζών δεν φαίνεται να αντικατοπτρίζουν επαρκώς τους καθοδικούς κινδύνους

Ο Τραμπ βάζει στο μικροσκόπιο την χρηματοδότηση πανεπιστημίων από το εξωτερικό
Νέο εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ απειλεί να περικόψει ομοσπονδιακά χρήματα από τα σχολεία που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις αποκάλυψης ξένων χρηματοδοτήσεων

Η Boeing απειλεί να σταματήσει να κατασκευάζει αεροσκάφη για την Κίνα
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επισκιάζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Boeing

Άνοδος της μετοχής της Alphabet λόγω της αύξησης των εσόδων το α' τρίμηνο
Η Alphabet είχε έσοδα 90,23 δισ. δολάρια έναντι προβλέψεων για έσοδα 89,12 δισ. δολαρίων, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,81 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 2,01 δολάρια