Ο Τζεφ Μπέζος έδωσε πρόσφατα στον Άνταμ Νόιμαν μερικές πολύτιμες συμβουλές: Μιλήστε τελευταίος στις συναντήσεις, ένα στυλ ηγεσίας που υποστηρίζεται από έναν κορυφαίο οργανωτικό ψυχολόγο.

Ο Νόιμαν είπε ότι ο Μπέζος του έδωσε τη συμβουλή αφού ο συνιδρυτής του WeWork μίλησε σε μια εκδήλωση.

«Ήμουν τόσο χαρούμενος που ήθελε να μου δώσει οποιαδήποτε συμβουλή», είπε ο Νόιμαν στη σκηνή στο Bloomberg Tech Summit της Πέμπτης στο Σαν Φρανσίσκο.

Ρινγκ.. για δύο η Σελήνη – Ίλον Μασκ vs Τζεφ Μπέζος

Είπε ότι εξελίσσεται ως ηγέτης στη Flow, την εταιρεία διαμερισμάτων του.

«Έχω επενδυτές γύρω από το τραπέζι που όχι μόνο αισθάνονται άνετα να πιέζουν, αλλά νομίζω ότι τους αρέσει», δήλωσε ο Νόιμαν την Πέμπτη. Ο κύριος υποστηρικτής του Flow είναι η διάσημη εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Andreessen Horowitz, ενώ ο κύριος επενδυτής της WeWork είναι ο ιαπωνικός τιτάνας SoftBank.

Ο εκκεντρικός κ. Νόιμαν

Στο WeWork, ο Νόιμαν ήταν διάσημος για το εκκεντρικό στυλ ηγεσίας του. Οι συναντήσεις στελεχών του που τροφοδοτούνται από αλκοόλ θα μπορούσαν να εκτείνονται μέχρι τη νύχτα, ανέφερε προηγουμένως το Business Insider. Συχνά μιλούσε για υπερδυνάμεις – μεταξύ άλλων με πρώην συντάκτες του BI σε μια συνέντευξη του 2019 – και για τη σημασία της αυθεντικότητας.

“Ο τρόπος που χτίζεις μια σχέση είναι η αυθεντικότητα, με την πραγματική σύνδεση με το άτομο. Και να ακούς”, είπε ο Νόιμαν στο BI το 2019.

Ο Μπέζος, εν τω μεταξύ, είναι γνωστός για πολύ εντονότερη εταιρική ηγεσία, συμπεριλαμβανομένων στενά ενορχηστρωμένων συναντήσεων. Σε ένα podcast του Δεκεμβρίου με τον Λεξ Φρίντμαν, τόνισε τη σημασία της συγκράτησης των ηγετών. Ο Μπέζος είπε ότι στοχεύει σε μια κουλτούρα που επιτρέπει στα κατώτερα στελέχη να παρακάμπτουν τους ανωτέρους τους όταν τα δεδομένα υποστηρίζουν τη σκέψη τους.

Η ηγεσία του Μπέζος

Ο Μπέζος συνέστησε να συμμετάσχει πρώτα το νεότερο άτομο σε μια συνάντηση και μετά η συνάντηση ρέει με αύξουσα αρχαιότητα.

«Γνωρίζω εκ πείρας ότι αν μιλήσω πρώτος, ακόμη και οι συμμετέχοντες με πολύ ισχυρή θέληση, με υψηλή ευφυΐα, με υψηλή κρίση σε εκείνη τη συνάντηση θα αναρωτηθούν: “Λοιπόν, αν ο Τζεφ το πιστεύει αυτό, ήρθα σε αυτή τη συνάντηση σκεπτόμενος ένα πράγμα, αλλά ίσως δεν έχω δίκιο”», είπε ο Μπέζος στο podcast.

Η στρατηγική του Μπέζος δεν είναι καινούργια – οργανωτικοί ψυχολόγοι όπως ο Άνταμ Γκραντ, καθηγητής στο Wharton School του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, έχουν υποστηρίξει εδώ και καιρό την ιδέα. Όπως έγραψε στο Χ «Εάν θέλετε να πολεμήσετε τη συναίνεση στις συναντήσεις και να ακούσετε τις πρωτότυπες ιδέες όλων, ζητήστε από τον αρχηγό να μιλήσει τελευταίος».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή