Σε προσωρινή αργία τέθηκαν με απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργου Πιτσιλή οι συλληφθέντες υπάλληλοι της ΑΑΔΕ για την υπόθεση της Χαλκίδας ενώ διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα.

Νωρίτερα σήμερα ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ προέβη σε σχετική δήλωση τονίζοντας τη μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς μετα την εμπλοκή επτά προσώπων σε οικονομικά αδικήματα. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι η διευθύντρια της ΔΟΥ και άλλοι τέσσερις εφοριακοί υπάλληλοι ενώ οι συλληφθέντες κατηγορούνται για διαφθορά και  συσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Πιτσιλής: Αυτονόητα αδιαπραγμάτευτη η μηδενική ανοχή μας στη διαφθορά

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης άνδρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας έκαναν έφοδο στη ΔΟΥ Χαλκίδας και αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, έβγαλαν έξω τους πολίτες που βρίσκονταν στο κτίριο,  ζήτησαν από τους υπαλλήλους να παραμείνουν στη θέση τους και κατέσχεσαν κινητά και υπολογιστές συγκεκριμένων υπαλλήλων.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν ακόμα και στα αυτοκίνητα και τα σπίτια των εμπλεκομένων. Τα μέλη της οργάνωσης προέβαιναν σε διευκολύνσεις, παραλείψεις ή πράξεις διαδικασιών εφοριακής αρμοδιότητας που αντίκειται στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα ως υπάλληλοι, καθώς και σε εκβιάσεις επιχειρηματιών

Η δήλωση Πιτσιλή

«Από την πρώτη στιγμή, που ενημερωθήκαμε για το περιστατικό, βρισκόμαστε – όπως πάντα – σε διαρκή και στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, παρέχοντας κάθε χρήσιμο στοιχείο για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Αυτό κάνουμε και με το σύνολο των διωκτικών και δικαστικών αρχών για την υποβοήθηση ερευνών σε υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος, φοροδιαφυγής, λαθρεμπορίου και διαφθοράς.
Η μηδενική μας ανοχή είναι αυτονόητα αδιαπραγμάτευτη σε κάθε μορφή παραβατικότητας, από όπου και αν προέρχεται.
Το ίδιο και η τήρηση του νόμου, τόσο από τους πολίτες, όσο και από το σύνολο των εργαζομένων της ΑΑΔΕ.
Συνεχίζουμε να υπηρετούμε πιστά το δημόσιο συμφέρον, θωρακίζοντας τους πολίτες, την οικονομία και την κοινωνία από κάθε είδους παραβατικές και εγκληματικές δραστηριότητες.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax