Για «μηδενική ανοχή» στα φαινόμενα διαφθοράς έκανε λόγο ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής μετα την υπόθεση της σύλληψης επτά ατόμων στη Χαλκίδα, μεταξύ των οποίων η διευθύντρια της ΔΟΥ και άλλοι τέσσερις εφοριακοί.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την υπόθεση διαφθοράς, με εμπλεκόμενους υπαλλήλους της ΑΑΔΕ, ο κ. Γιώργος Πιτσιλής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από την πρώτη στιγμή, που ενημερωθήκαμε για το περιστατικό, βρισκόμαστε – όπως πάντα – σε διαρκή και στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, παρέχοντας κάθε χρήσιμο στοιχείο για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

ΑΑΔΕ: Κατάσχεση 3 τόνων λαθραίων τσιγάρων στο Ελ. Βενιζέλος

Αυτό κάνουμε και με το σύνολο των διωκτικών και δικαστικών αρχών για την υποβοήθηση ερευνών σε υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος, φοροδιαφυγής, λαθρεμπορίου και διαφθοράς.

Η μηδενική μας ανοχή είναι αυτονόητα αδιαπραγμάτευτη σε κάθε μορφή παραβατικότητας, από όπου και αν προέρχεται.

Το ίδιο και η τήρηση του νόμου, τόσο από τους πολίτες, όσο και από το σύνολο των εργαζομένων της ΑΑΔΕ.
Συνεχίζουμε να υπηρετούμε πιστά το δημόσιο συμφέρον, θωρακίζοντας τους πολίτες, την οικονομία και την κοινωνία από κάθε είδους παραβατικές και εγκληματικές δραστηριότητες.»

Η έφοδος της αστυνομίας

Το μεσημέρι της Τρίτης άνδρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας  έκαναν έφοδο στη ΔΟΥ Χαλκίδας και αφού, σύμφωνα με πληροφορίες,  έβγαλαν έξω τους πολίτες που βρίσκονταν στο κτίριο ζήτησαν από τους υπαλλήλους να παραμείνουν στη θέση τους και κατέσχεσαν κινητά και υπολογιστές συγκεκριμένων υπαλλήλων.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν ακόμα και στα αυτοκίνητα και τα σπίτια των εμπλεκομένων. Τα μέλη της οργάνωσης προέβαιναν σε διευκολύνσεις, παραλείψεις ή πράξεις διαδικασιών εφοριακής αρμοδιότητας που αντίκειται στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα ως υπάλληλοι, καθώς και σε εκβιάσεις επιχειρηματιών

Η αστυνομία προχώρησε συνολικά σε επτά συλλήψεις με τη διευθύντρια της ΔΟΥ να είναι ανάμεσά τους. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για διαφθορά και είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση για την τέλεση οικονομικών αδικημάτων.

Πέρα από τη Διευθύντρια στην υπόθεση εμπλέκεται και ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ, τρεις ακόμα υπάλληλοι καθώς και δύο ιδιώτες (ένας λογιστής και μια διαχειρίστρια οικονομικών).

Σε αργία οι εφοριακοί

Με απόφαση, που υπέγραψε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, οι συλληφθέντες υπάλληλοι της ΑΑΔΕ για την υπόθεση της Χαλκίδας, τέθηκαν σε προσωρινή αργία και διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax
Φορολογία: Μόνιμα θύματα οι πολύτεκνοι, μόνιμα «υποζύγια» οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι
Opinion |

Φορολογία: Μόνιμα θύματα οι πολύτεκνοι, μόνιμα υποζύγια μισθωτοί και συνταξιούχοι

Οι διαπιστώσεις τελευταίας έκθεσης του ΟΟΣΑ για τη δυσμενέστερη φορολογική μεταχείριση της ελληνικής οικογένειας παγκοσμίως και το 2023 δεν είναι οι πρώτες ούτε οι τελευταίες