Για τη φοροδιαφυγή και τα νέα εργαλεία που χρησιμοποιούνται  με τη βοήθεια της τεχνολογίας για την πάταξή της μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.

Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, προχωρούν με σταθερά βήματα σε ενέργειες που περιορίζουν σημαντικά την δυνατότητα φοροδιαφυγής.

Στο πλαίσιο αυτό και όπως ανακοινώθηκε οι δηλώσεις ΦΠΑ από την 1η Ιανουαρίου 2024 θα είναι προσυμπληρωμένες.

Σε τρεις άξονες οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ με στόχο έσοδα 65 δισ. ευρώ

Δηλώσεις

«Κάθε χρόνο όλες οι δηλώσεις είναι προσυπληρωμένες με τα δεδομένα που παίρνουμε από τους φορείς. Αυτό δεν είναι κάτι καινούριο. Φέτος για πρώτη φορά, είπαμε για 1.3 εκατ. εάν τα δεδομένα είναι σωστά, δεν χρειάζεται να το υποβάλλουν εκείνοι αλλά θα κάνουμε εμείς τη διαδικασία και μέχρι τις 26 μπορεί να γίνει μία τροποποιητική εάν υπάρχει λάθος. Θα αρχίσουμε να ειδοποιούμε με email τους πολίτες για αλλαγές. Σε myADEE app μπορούν να βλέπουν και το καθαριστικό τους εκεί».

Σε σχέση με το δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» που αφορά «σαφάρι για αύξηση εσόδων από τα 10 δισ. της φοροδιαφυγής είπε:

«Δικό μας καθήκον και έργο μέσα από μία σειρά εργαλείων ψηφιοποίησης για την άμεση παρακολούθηση των συναλλαγών είναι αυξήσουμε τα φορολογικά έσοδα χωρίς να αυξήσουμε τους φόρους. Ετοιμαζόμαστε να ‘’ενοχλήσουμε’’ εκείνους που δεν έχουν συνδέσει τα pos. Έχουμε ήδη ξεκινήσει και επιβάλλουμε πρόστιμα».

Τέλος, σε σχέση με όσους δεν ασφαλίζουν το αυτοκίνητό τους ή δεν περνούν το αυτοκίνητό τους ΚΤΕΟ, η ΑΑΔΕ θα μπορεί πλέον να το ελέγξει μέσα από μία ειδική.

«Έχουμε φτιάξει μία εφαρμογή στα κινητά των ελεγκτών που μπορεί να ‘’διαβάζει’’ την εικόνα και να βλέπει ο ελεγκτής εάν έχει περάσει ΚΤΕΟ, ή είναι ανασφάλιστο το αυτοκίνητο και επιτόπου θα φτιάχνει το σημείωμα και να το στέλνει. Σε σχέση με πέρσι ο αριθμός υποβολής των φορολογικών δηλώσεων είναι διπλάσιος».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax