«Δεν μπήκα στην πολιτική για να καλύπτω κλέφτες. Την αρχή αυτή τηρώ απαρέγκλιτα από την πρώτη στιγμή που μπήκα στη πολιτική και το ίδιο μήνυμα επαναλαμβάνω και σήμερα με αφορμή την υπόθεση στη ΔΟΥ Χαλκίδας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, μετά την απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργου Πιτσιλή, να τεθούν σε προσωρινή αργία οι συλληφθέντες υπάλληλοι της ΑΑΔΕ για την υπόθεση της Χαλκίδας ενώ διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα.

ΑΑΔΕ: Σε προσωρινή αργία τέθηκαν οι εφοριακοί της ΔΟΥ Χαλκίδας

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι «η συστηματική δουλειά της ΕΛΑΣ, της ΑΑΔΕ και των δικαστικών αρχών αποδεικνύει την ισχυρή μας θέληση να συγκρουστούμε με κάθε μορφή παρανομίας ακόμα και αν αυτή πηγάζει στην ίδια την Δημόσια Διοίκηση. Και είναι προφανές πως δεν θα σταματήσουμε εδώ. Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε ενάντια σε παραβατικές συμπεριφορές σε όλα τα επίπεδα και προς όλες τις κατευθύνσεις. Είτε μιλάμε για περιπτώσεις διαφθοράς, είτε για λαθρεμπόριο, είτε για άλλα οικονομικά εγκλήματα. Είναι δίκαιο πρωτίστως για τους πολίτες, αναγκαίο για την οικονομία, αλλά και βασική αποστολή της ίδιας της Κυβέρνησης».

Η απόφαση Πιτσιλή

Νωρίτερα σήμερα ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ προέβη σε σχετική δήλωση τονίζοντας τη μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς μετα την εμπλοκή επτά προσώπων σε οικονομικά αδικήματα. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι η διευθύντρια της ΔΟΥ και άλλοι τέσσερις εφοριακοί υπάλληλοι ενώ οι συλληφθέντες κατηγορούνται για διαφθορά και  συσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης άνδρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας έκαναν έφοδο στη ΔΟΥ Χαλκίδας και αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, έβγαλαν έξω τους πολίτες που βρίσκονταν στο κτίριο,  ζήτησαν από τους υπαλλήλους να παραμείνουν στη θέση τους και κατέσχεσαν κινητά και υπολογιστές συγκεκριμένων υπαλλήλων.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν ακόμα και στα αυτοκίνητα και τα σπίτια των εμπλεκομένων. Τα μέλη της οργάνωσης προέβαιναν σε διευκολύνσεις, παραλείψεις ή πράξεις διαδικασιών εφοριακής αρμοδιότητας που αντίκειται στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα ως υπάλληλοι, καθώς και σε εκβιάσεις επιχειρηματιών

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία